Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΙΜΑ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ




Την ανάγκη αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την αποχώρηση -ουσιαστικά- του Ευάγγελου Βενιζέλου απο την προεδρία του κόμματος, αλλά και την δημιουργία ενός νέου προοδευτικού αριστερού μετώπου με άξονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες της σημερινής χειμαζόμενης κοινωνίας, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στην εκπομπή “Συνωμοσίες” του SUPER B και στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας επισήμανε πως το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε δεν δίνει διέξοδο, αλλά δημιουργεί νέα αδιέξοδα και πλήττει περαιτέρω εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ θα δημιουργήσει μεγαλύτερες στρατιές ανέργων.
Τάχθηκε κατά της σημερινής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως έχει εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που της δόθηκαν.
Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατσιφάρας ήταν απόλυτος στην αναγκαιότητα της εκλογής ηγετικής ομάδας από την βάση του κόμματος, ώστε να έχει το λαϊκό έρισμα που έχουν χάσει όλα τα σημερινά πρωτοκλασάτα και προβεβλημένα στελέχη. Θεωρώντας πως το συνέδριο που έχει εξαγγείλει ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να δόσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το κόμμα και απλώς θα βαδίσει σε παλαιές αποτυχημένες μεθόδους.
Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε λάθος αναλαμβάνοντας να διαχειριστεί την τεράστια κρίση μόνη της, κατι που πλήρωσε, γιατί δεν είχε στήριξη απο κανέναν.
Για το θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, υπογράμμισε ότι με πρωτοβουλία που πήρε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ζητείται απο την κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η αναστολή της εφαρμογής του νόμου. Ουτως ώστε να διαπιστωθούν πρώτα οι κενές θέσεις που υπάρχουν σε υπηρεσίες και εν συνεχεία να εφαρμοστεί η “κινητικότητα” όπως ισχυρίζεται πως θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση και όχι να προβεί σε απολύσεις ανοίγοντας την κερκόπορτα μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας. “Αν οι προθέσεις είναι αληθινές δεν έχει παρά να αναστείλει σήμερα το νόμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.          
agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου