Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΜΑΖΕΜΕΝΑ "ΦΑΟΥΛ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ


ΚΡΥΦΟ-ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚ
Αλλεπάλληλα είναι τα σοβαρά πολιτικά "φάουλ" και τα ατοπήματα του προέδρου της ΤΕΔΚ και δημάρχου Αμφιλοχίας το τελευταίο διάστημα, που προκαλούν πλέον έντονες αντιδράσεις σε αιρετούς και πολίτες του νομού.
-Ο Αποστόλης Κοιμήσης, παραδέχθηκε στο Παπαστράτειο πως έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε "κρυφές" συναντήσεις με αιρετούς το τελευταίο διάστημα για να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με τις συνενώσεις. Τότε τις συσκέψεις ανα επαρχία γιατί τις έκανε;
-Προτείνει συνένωση του δήμου που ηγείται με τον δήμο Στράτου, ενάντια σε κάθε λογική αλλά και ενάντια στο σύνολο των πολιτών του δήμου Στράτου, προφασιζόμενος κινδύνους αστικοποίησης. Μεγαλόσχημη κουβέντα, στις οποίες έχει αδυναμία ο Κοιμήσης.. Προφανώς η.. Χούνη μπορεί να αστικοποιηθεί πολύ πιο εύκολα από την Λεπενού και την Στράτο..
-Πρότεινε συσκέψεις ανά επαρχία, ουσιαστικά αποκλείοντας δήμους που έπρεπε να λάβουν τον λόγο σε συγκεκριμένες συσκέψεις, για να συμμετέχουν τελικά σε άσχετες. Για παρέδειγμα οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας δεν μίλησαν στο Αγρίνιο για να μιλήσουν στο.. Μεσολόγγι, όπως και το Αγγελόκαστρο ενώ ο δήμος Στράτου, αντί να παρέμβει στην σύσκεψη στο Αγρίνιο, είχε τον λόγο στην.. Αμφιλοχία! Στις διαμαρτυρίες στο Παπαστράτειο, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ δεν έδωσε τον λόγο σε κανέναν!
-Δεν συζήτησε ποτέ στην ΤΕΔΚ το θέμα της απόσπασης της Αιτωλοακαρνανίας από την σημερινή περιφέρεια, θεωρώντας πως αφού το απέκλεισε η κυβέρνηση το θέμα έχει πλέον κλείσει, την στιγμή που ήδη είχε δημιουργηθεί ισχυρό μέτωπο στον νομό για να φύγουμε από αυτό το διοικητικό μόρφωμα. Η υπόθεση νέα περιφέρεια "πουλήθηκε" από μέσα, είναι φανερό πλέον.. και το λένε φορείς ανοιχτά.
-Αρκετές φορές έχει πει "στο άσχετο" πως δεν παίζει ρόλο ο όγκος ή ο πληθυσμός των νέων δήμων για να λειτουργήσουν σωστά με το νέο σχέδιο συνενώσεων. Τόσο με τα λόγια του, όσο και με τις προτάσεις του πρωτοστατεί ουσιαστικά στην αποδυνάμωση του Αγρινίου, δίνει την εντύπωση από την αρχή πως πάντα έβλεπε το ισχυρό Αγρίνιο ως απειλή..για ποιο λόγο άραγε;
Η πρόταση του κ. Κοιμήση σήμερα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και καλείται να σταθεί στο ύψος του ρόλου που διαδραματίζει και τοπικά και κεντρικά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

1 σχόλιο:

  1. ευτυχως που ειναι ο κοιμησης και ο κουβελης που σας εχουν παρει χαμπαρι και κρατανε λιγο ισσοροπιες στον αγρινιωτικο επεκτατισμο και την προκλητικοτατη τοπικιστικη συμπεριφορα..πρεπει ολος ο νομος να ξεσηκωθει κατα του Αγρινιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή