Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Πολιτικό μεγαλείο Σοφίας Γιαννακά


Ηταν η πρώτη που στήριξε τη δοκιμασία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και ειδικά των συνεργατών του.
Με μια δήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα μνημείο πολιτικού ήθους και ύφους, ειδικά στις δύσκολές μέρες που περνάμε, η Σοφία Γιαννακά, ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που στάθηκε δίπλα στον Θάνο Μωραίτη και τους συνεργάτες του. Παραμερίζοντας τις αυξημένες κοινοβουλευτικές και κομματικές υποχρεώσεις της, ηταν εκείνη που θορυβημένη από το γεγονός της επίθεσης, προέβη σε ανακοίνωση-δήλωση, που λέει:

"Την αμέριστη συμπαράστασή της δηλώνει η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη και τους συνεργάτες του. Συμμερίζεται και εύχεται περαστικά στο συνεργάτη του Υφυπουργού ο οποίος τραυματίστηκε ύστερα από προσπάθεια του να αποτρέψει την βάναυση αυτή επίθεση. Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Υφυπουργού πολιτικά και ηθικά και εκφράζει την αμέριστη στήριξή της προς τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες. Η οποιαδήποτε έκφραση πρέπει να προσδιορίζεται από τα όρια και τους κανόνες που ορίζει το κοινωνικό σύνολο σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.
«Καταδικάζουμε την βία ως μέσω επίλυσης διαφορών και πολύ περισσότερο ως μέσο πολιτικής έκφρασης. Οι προτάσεις, οι παρεμβάσεις, οι ειρηνικές διαμαρτυρίες, το νομικό «οπλοστάσιο» και κάθε άλλη ενέργεια που περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο για τα δικαιώματα του πολίτη στην Δημοκρατία, είναι μορφές αγώνα που στηρίζουμε και ακοιλουθούμε", είπε η βουλευτής.

8 σχόλια:

 1. παντα ελεγα οτι η σοφια εχει ηθικο και πολιτικο αναστημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όταν σκύβει το ανάστημα της μεγαλώνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σιγά το μεγαλείο ? Έκανε το αυτονόητο. Απλά στην Ελλάδα τα αυτονόητα θεωρούνται μεγαλεία.
  Οι υπόλοιποι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές, ανεξαρτήτως απόχρωσης μάλλον δεν άκουσαν τίποτα.
  Συγχαρητήρια, τί να πεις κανείς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρίχνει γέφυρες η Σοφία γιατί ξέρει οτι απομονώθηκε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ... τι λες ρε παιδί μου ??? ,τετοια μεγαλοψυχία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΔΕΙΡΑΝΕ ,ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΠΡΕΣΣΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή