Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΔΚ


Εγγραφο στον Υπουργό Εσωτερικών
Αυτο που λέμε εδώ και μέρες, οτι δηλαδή δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ για τους νέους δήμους στον νομό, επισημαίνει η παράταξη της ΝΔ στην ΤΕΔΚ με εγγραφό προς το Υπουργείο Εσωτερικών, που λέει:"Η πρόταση που ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ότι ψηφίστηκε με πλειοψηφία, ουσιαστικά δεν απηχεί την πραγματικότητα εφόσον το κάθε μέλος του ΔΣ που φαίνεται ότι ψήφισε τη πρόταση ταυτόχρονα έθεσε ως προϋπόθεση τη δημιουργία ξεχωριστού Δήμου με επίκεντρο τον δικό του δήμο!
Επομένως ουσιαστικά δεν υπάρχει απόφαση, εφόσον δεν είναι δυνατόν να ψηφίζονται ταυτόχρονα δύο προτάσεις. Μία του Προέδρου της ΤΕΔΚ και μία τη δική του. Παράλληλα δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία να τεθεί προς ονομαστική ψήφιση πρώτα η αντιπρόταση της Αντιπολίτευσης και εν συνεχεία εκείνη του Πρόεδρου της ΤΕΔΚ.
Στην αντίθετη κατεύθυνση, η πρόταση της Αντιπολίτευσης, αποτελεί την πλειοψηφούσα πρόταση, που προσδιορίζει τη δημιουργία τουλάχιστον 10 Δήμων από 29 υπαρχόντων και η οποία έλαβε 6 ψήφους σε σύνολο 15, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και σκόπιμες παρεμβάσεις.
Θεωρώντας ότι ο στόχος της διαβούλευσης ήταν και παραμένει η ορθή καταγραφή των προβλημάτων και αναγκών για τη συγκρότηση μιας ουσιαστικής πρότασης εν όψει της Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αποπειράθηκε να λάβει απόφαση και να την παρουσιάσει ως πλειοψηφούσα της ΤΕΔΚ Ν. Αιτ/νίας κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου