Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Ρε που έμπλεξα..."


Μια μέρα ακόμη. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τις συνενώσεις.
Επτασφράγιστο μυστικό κρατά ο Ραγκούσης το χωροταξικό και να του το αναγνωρίσουμε, ξέρει να κρατάει μυστικά. Μόλις μια μέρα έχει απομείνει ακόμη και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο οτι στην Αιτωλοακαρνανία οδηγούμαστε τελικά σε 7-8 δήμους. Αυτές τις μέρες ο νομός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ασκούνται πιέσεις απ'όλες τις πλευρές. Γενικώς πάντως δίνεται η εικόνα χάους κι έχουν μπει λυτοί και δεμένοι για να κάνουν το δικό τους..
Οι δυο δήμοι στο Ξηρόμερο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Τριχωνίδα. Παραρτιχώνιος δήμος δεν θα γίνει, αλλά παίζει πολύ το θέμα του δήμου Στράτου και της συνένωσης του με την Αμφιλοχία, σε αντίθεση με τη βούληση των κατοίκων του δήμου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει, αν συμβεί αντιδράσεις Σε αντιστάθμισμα, ίσως δοθεί ο δήμος Αρακύνθου στο Αγρίνιο και συνενωθεί τελικά η Μακρυνεία με το Θέρμο. Σε όλα θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και τον κομματικό παράγοντα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να χάσει δήμους και εαν χάσει θέλει αυτοί να είναι λίγοι.

2 σχόλια:

  1. βρε που εμπλεξα μ αυτους τους αγρινιωτες που θελουν περιφερεια ολη τη ν αιτ/νια για δημο,θελουν να γινουν πρωτευουσα της ελλαδος και να γινουν και αρχαια πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμος Αγρινίου:Αράκυνθος,Αγγελόκαστρο,Παραβόλα,Παναιτωλικού,Θεστιέων,Νεάπολη και Στράτος.Αυτό είναι δίκαιο για όλες τις παραπάνω περιοχές και δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι οι κατοικοί τους να διανοηθούν κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή