Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζακ Λιού σε Τσίπρα: Κάνε μεταρρυθμίσεις για να πάρεις ελάφρυνση χρέους

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Αμερικής, Τζακ Λιού και του συνέστησε ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας. lioytsiprasΕκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, ο Τζακ Λιού «τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα βάζει Ελλάδα σε μια πορεία προς την μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης».
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης την ανάγκη «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».
Σημείωσε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.
Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί από μέρους του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το Σάββατο ο Τζακ Λιου με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και επαφές αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών με Ελληνες επίσημους. Επίσης ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή ο πρόεδρος Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου