Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

H κόντρα με τον Σαλμά οδήγησε σε παραίτηση


Οι καταγγελίες για τις προσπάθειες παραγκωνισμού των στελεχών της ΝΔ που στήριξαν την Ντόρα καλά κρατούν και επιβεβαιώνονται με την σημερινή παραίτηση της Ρένας Ντάσκαρη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το γνωστό στέλεχος το προηγούμενο διάστημα έκανε υπομονή αλλά φαίνεται πως το ποτήρι ξεχείλισε με την επίσκεψη του τομέα Υγείας της ΝΔ (επικεφαλής είναι ο Μάριος Σαλμάς) στην Πάτρα. Η κ. Ντάσκαρη αν και μέλος του τομέα και εμπειρότατο στέλεχος δεν προσκλήθηκε καν και πολύ σωστά αφου κάποιοι την θεωρούν ανεπιθύμητη και φτιάχνουν τα δικά τους κομματικά βιλαέτια, παραιτήθηκε. Η επιστολή της παραίτησής της λέει:

Έρχονται στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου που όπως λέει και ο ποιητής πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Να πάρεις θέση όταν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν τη σιωπή και το συμβιβασμό.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η νέα ηγεσία με τις επιλογές της περιχαρακώνει το κόμμα αντί να το ανοίγει στην κοινωνία. Μια κοινωνία που ψάχνει να εκφράσει την οργή της απέναντι σε μια πορεία κατάρρευσης του τόπου.
Κάποιοι, αυτή τη στιγμή της ευθύνης βάζουν δυστυχώς το στενό μικροκομματικό συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε το λαό και τη χώρα.
Κάποιοι, την ώρα που μιλούν για συναίνεση και συνεργασία δεν υπηρετούν την σύνθεση των ιδεών μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, προχωρούν σε αποκλεισμούς και δεν απαντούν πειστικά στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Νοθεύουν έτσι τις βασικές ιδεολογικές αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και αλλοιώνουν τον πυρήνα της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος.
Εξελίξεις που με οδηγούν με λύπη αλλά και με αίσθημα ευθύνης να παραιτηθώ από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και από ΜΕΛΟΣ του κόμματος.
Παρά την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε μικρό κόμμα με φοβικά σύνδρομα, θα συνεχίσω να παλεύω πάντα για τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου