Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Σε μια σειρά ενεργειών προχωρεί ο δήμος του Μεσολογγίου, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Καλλικράτη. Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση οτυ δημοτικού συμβουλίου του Μεσολογγιου, όπου κυριάρχησε το θέμα της μη συνένωσης με το Μεσολογγί του δήμου Χάλκειας. Το θέμα της Μακρυνείας τέθηκε επίσης αλλά όχι με τόση ένταση.
Ομπως αναφέρει το blog Messsolonghinews, στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Χάλκειας και Οινιάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αντινομάρχες, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Από τις τοποθετήσεις τόσο των δημοτικών συμβούλων του Μεσολογγίου αλλά και όλων όσων έλαβαν το λόγο, διάχυτη ήταν η οργή και αγανάκτηση για την τελική πρόταση του Υπουργείου και κυρίως για αυτούς που την επεξεργάστηκαν δηλαδή για τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τους βουλευτές του νομού, καθώς θεωρείται ότι ήταν γνώστες της τελικής πρότασης.
Η διαφωνία εστιάζεται κυρίως για τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας με το δήμο του Μεσολογγίου, αλλά και για τη μη συνένωση των δήμων της Μακρυνείας όπως αρχικά είχε προταθεί.
Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα προκειμένου να μεθοδευτεί η άμεση αντίδραση για να υπάρξει ανατροπή του σχεδιασμού. Έτσι σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και στην συνέχεια δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς δρόμων κλπ.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ. Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.ΜΟΝΟ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1994.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή