Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για τις συνενώσεις
ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΛΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την αντιμετώπιση που έτυχε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η πρότασή του για τα όρια των δήμων στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά αυτά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποφασίστηκε η ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών, ώστε να ακυρωθεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός των ορίων του δήμου.
Συγκεκριμένα το σώμα με την σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής αλλά και των παριστάμενων δημάρχων Χάλκειας και Οινιάδων αποφάσισε να διεκδικήσει:
1. Την συνένωση του δήμου της Χάλκειας με αυτόν της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπως έχει αποφασιστεί από τα δημοτικά συμβούλια των δυο αυτών δήμων και έχει υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, από την ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας και την ΚΕΔΚΕ.
2. Την υλοποίηση της αρχικής πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την συνένωση των δήμων Αρακύνθου και Μακρυνείας, με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αφού συντρέχουν όλα τα κριτήρια για την συνένωση (γεωγραφικά, οικονομικά, πολιτισμικά κλπ.)
Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου μεταξύ άλλων τονίζεται: «Στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή όχι μόνο δεν περιλαμβάνονται οι παραπάνω προτάσεις - που υιοθετήθηκαν και από την ΚΕΔΚΕ - αλλά αντίθετα η χωροταξία των νέων δήμων γίνεται πέρα και πάνω, από κάθε έννοια λογικής και σε καμία περίπτωση δεν αφουγκράζεται τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και κυρίως - ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία - δεν είναι συμβατή με τον γενικό στόχο της διοικητικής μεταρρύθμισης, για ισόρροπη ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.
Γίνεται σαφές ότι η πολιτική ηγεσία παρέκαμψε την πρόταση των δήμων Μεσολογγίου και Χάλκειας - όπως αυτές καταρτίστηκαν από μια μακρά και επίπονη διαβούλευση εντός των θεσμικών πλαισίων και οργάνων - κατά τη χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση στη Βουλή.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου την αναρρύθμιση των ορίων του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί επίσης και από το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής, ώστε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου να αποτελεί αποτέλεσμα της ανοιχτής δημοκρατικής διαβούλευσης και όχι του παρασκηνίου.»
Για την επίτευξη των παραπάνω διεκδικήσεων συστάθηκε συντονιστική επιτροπή με επικεφαλής το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο στην οποία συμμετέχουν: οι δήμοι Χάλκειας και Οινιάδων, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας, η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Μεσολογγίου, η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου, η Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ο Αλιευτικός Σύλλογος «Το Μεσολόγγι», ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου.
Τέλος το χρονοδιάγραμμα δράσεων που αποφασίστηκε έχει ως εξής:
Τετάρτη 19/5: Επίδοση της απόφασης στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και επιδίωξη συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ ώστε να ανατραπεί ο χωροταξικός σχεδιασμός.
Πέμπτη 20/5: Κλείσιμο των δημοτικών καταστημάτων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ.
Παρασκευή 21/5: Κατάληψη των γραφείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και αποκλεισμό της ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΜΕ ΣΑΚΑΡΕΛΟ-ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΠΟΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι οι δήμοι που συνενώνονται με το Αγρίνιο ήθελαν οι ίδιοι και οι κάτοικοί τους να έρθουν στο Αγρίνιο αφού εδώ ζουν, εργάζονται,διασκεδάζουν εδώ και δεκαετίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ζόρι να πάει η Μακρυνεία στο Μεσολόγγι επειδή έτσι θ'ελουν? Πώς θα υποχρεώσεις 10000 κόσμο να κάνει κάτι που δε θέλει? Για να ικανοποιηθούν κάποιοι άλλοι? Γι αυτό δε θέλει να πάει κανείς Μεσολόγγι, γιατί κοιμούνται και ξυπνάνε με τη σκέψη μήπως γίνει κάτι στο Αγρίνιο.
Και με τη Χάλκεια το ίδιο γίνεται που θέλει Ναύπακτο, εξαιρουμένων του Περιθωρίου και του Γαλατά.
ΠΑΡΑΜΕΡΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Π0ΡΘΗΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΑΤΑ ΤΟΥ.ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΣΗΧΗ.ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΨΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙ ΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ - ΦΕΡΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ .ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΕς ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήAς πρόσεχαν οι Γαλατιανοί. Τους πήγε ο Σακαρέλος "σαν τα γαλιά",όπως ο ίδιος έλεγε, στο Δήμο Χάλκειας το 1998, με σκοπό να βγεί δήμαρχος (πλην όμως απέτυχε για τρείς φορές !!!) και στις εκλογές του 2006 τον ψήφισαν 600 "γαλιά". Αρα αυτοί ενέκριναν τις ενέργειές του. Αφού τον στηρίζουν ακόμη γιατί διαμαρτύρονται; Στο Ευπάλιο έπρεπε να τους πάνε και μακρύτερα για να βάλουν μυαλό !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΟΥ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ..ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,ΚΟΙΝΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,ΚΟΙΝΟ ΑΓΡΟΤΙΙΚΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ..ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΟΠΩΣ ΝΤΟΒΑΙΟΙ,ΜΑΚΡΑΙΟΙ ΚΛΠ ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΞΑΝΑΓΑΣΜΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟ 5ΕΤΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΕΛΟΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή