Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο...




Σε κλοιό σκληρής αντιπολίτευσης βρίσκεται η Κυβέρνηση αυτή τη φορά με αιχμή τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αφορμή στάθηκε η...
ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) και την οποία σχολίασε δηκτικά το ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει σε ανακοίνωση της:

Άλλη μια ΠΝΠ γεμάτη ρουσφέτια, άσχετα θέματα και διατάξεις που η αδιαφορία και η ανικανότητα των Υπουργών δεν αντιμετώπισε στην ώρα τους. Αυταρχισμός, αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών και του Κοινοβουλίου.Και βέβαια η παράταση ισχύος της ΠΥΣ που απαγορεύει τις προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι το «δούλεμα» των πολιτών συνεχίζεται κανονικά.Τα περί 45.000 προσλήψεων το 2016 αποδείχτηκαν και αυτά …λόγια Τσίπρα, αφού ο αριθμός θα καθορισθεί κατ’ εξαίρεση μετά από έγκριση της τρόικας.Αποφασίζομεν λοιπόν, υπογράφομεν και κοροιδεύομεν!

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο διευκρινίζει πως η παράταση της ισχύος, έως 31 Δεκεμβρίου 2016, της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο αφορά την πάγια διοικητική πράξη για την τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών.

Το Υπουργείο Πάντως ξεκαθαρίζει ότι παραμένει πάγια θέση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις.

σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα, οι οποίες μάλιστα θα γίνουν με βάση τον κανόνα που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους για μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Πλην όμως αυτή η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017, μένει να δούμε εάν όντως το Μαξίμου καταφέρει να πείσει τους δανειστες να ισχύσει ένα χρόνο νωρίτερα όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου