Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ένταση στη Θεσσαλονίκη... Δεν θα εγκαινιάσει ο Αποστόλου την Agrotica...




Θεσσαλονίκη: Με χημικά απώθησαν τους αγρότες τα ΜΑΤ - Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica

Δεν θα εγκαινιάσει ο Αποστόλου την Agrotica...

Δεν θα πραγματοποιηθούν, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα επίσημα εγκαίνια της...
έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Παρά την είδηση ότι ο κ. Αποστόλου δεν θα κάνει τα εγκαίνια, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, επιχειρώντας μάλιστα να εισβάλουν και εντός του χώρου, καθώς δεν έχουν... πιστέψει ότι τα εγκαίνια -που ήταν προγραμματισμένα στις 19:00- δεν θα γίνουν και θεωρούν ότι ο υπουργός μπορεί να βρίσκεται ήδη εντός του κτιρίου.

Στο σημείο επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες-διαδηλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστόλου αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα αξιώσει την παραίτησή του, ενώ είναι ακόμα «νωπές» οι μνήμες από την παρουσία του στην Κομοτηνή, όπου έμεινε «όμηρος» των αγροτών στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για περίπου 12 ώρες.

Δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο

Το επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων, σήμερα, μεταφέρθηκε από τα μπλόκα στη Θεσσαλονίκη, όπου αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, μαζί με παραγωγούς λαϊκών αγορών και ανθοκόμους, δίνουν δυναμικό «παρών».

Σύμφωνα με το ypaithros.gr, η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στην πλατεία ΧΑΝΘ, ήταν μαζική. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 20.000 άτομα (η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια).

Στις 19:30 οι συντονιστικές επιτροπές αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων τους.

«Είμαστε όλοι εδώ, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη» επισημαίνει ο αγροτικός κόσμος, καλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος από μηδενική βάση.

Οι δρόμοι έξω από το χώρο της Helexpo είχαν κλείσει από τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ έξω από την έκθεση οι αγρότες είχαν παρατάξει και τρακτέρ. Στην πλατεία είχε τοποθετηθεί μια εξέδρα, όπου εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν το σημερινό συλλαλητήριο απηύθυναν χαιρετισμό προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Συντονιστική Επιτροπής, για να καλωσορίσει αρχικά τους συμμετέχοντες, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».

Πηγή: protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου