Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Έχοντας ως χώρα στο προσκεφάλι τις «ιστορίες του συντρόφου Φλιτόφ»..

agora_18042015.png


     


Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αγορά" του Νίκου Χατζηνικολάου φιλοξένησε την "είδηση" ότι ο Πούτιν πρόκειται να δώσει στην Ελλάδα 3 εώς 5 δις (5 στρογγυλά να τελειώνουμε) στην Ελλάδα ως προκαταβολή του αγωγού "Turkish Stream", εν είδει "δανείου", το οποίο και θα απάλλασσε την χώρα από την μέγγενη της στάσης πληρωμών, πουλώντας την ίδια ώρα "μούρη" στους διεθνείς τοκογλύφους των Βρυξελλών. Και πριν αλέκτρωρ λαλήσει τρεις, και αφού για κάτι λιγότερο από 24 ώρες πανηγύριζε το εν Ελλάδι ψεκασμένο μπλοκ, ήρθε -και πάλι η απότομη προσγείωση:
 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χαρ/κα [in.gr]
 
"Όχι δεν υπήρξε (τέτοια συμφωνία)» απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Business FM για το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Βλ.Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».
 
«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, αλλά η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς τη ζήτησε»
 
Τι αποδεικνύεται απ' αυτή τη διάψευση: α) Ότι είτε ο Πούτιν δεν είπε τίποτε σχετικό στον Τσίπρα, απλά δόθηκε από το Μαξίμου κάτι να ασχολιόμαστε μέχρι να βγει ο Απρίλιος και η ψυχή μας ως χώρα, β) Ότι κάτι μπορεί να είπε ο Πούτιν, αλλά δεν μπορεί την ίδια ώρα να λέει ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και από την άλλη να παρακάμπτει το ΔΝΤ και την Ευρώπη, δίνοντας στην Ελλάδα μια στα όρια του κοινοτικού δικαίου δανειακή βοήθεια, γ) Ακόμα κι αν ο Πούτιν ήθελε να δώσει 5 δις (αναρωτιόμαστε τι ανταλλάγματα θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο), η ελληνική πλευρά βιάστηκε να το διαρρεύσει, με αποτέλεσμα το Κρεμλίνο να ανακρούσει πρύμναν. Και δ) μάλλον ο Πούτιν έχει βρει στο πρόσωπο των Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου τα χρήσιμα κοροϊδα για να επαναπροσεγγίσει την Ευρώπη και να βγει από τη διεθνή απομόνωση.
 
Καταληκτικά: Δυστυχώς η κυβέρνηση να κυνηγά την συμφωνία από τα μαλλιά, φαίνεται ότι ποντάρει στο όγδοο θαύμα, κάνοντας μια χώρα να κοιτά με το κεφάλι στον ουρανό, μπας και πέσει ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων. Και δεν μπορούμε να μην κάνουμε την σκέψη ότι αν η Ρωσία δεν καταδέχεται να δώσει 5 δισεκατομμυριάκια (μολονότι η οικονομία της συνεχίζει να βουλιάζει), φανταστείτε τι δεν μπορούσε να κάνει το 2010, όταν δήθεν ο Παπανδρέου αρνήθηκε μια κολοσσιαία βοήθεια, άσχετα που ο Μεντβέντεφ μας είχε παραπέμψει ευθέως στο ΔΝΤ.
 
Κάποια στιγμή θα πρέπει να απογαλακτιστούμε σαν λαός από την φιλορωσική υστερία και που αβάσιμη είναι, αλλά και εντελώς αδιέξοδη και είναι πραγματικά κρίμα ο Χατζηνικολάου, ένας δημοσιογράφος με επιρροή, να συμβάλλει στο συλλογικό παραμύθιασμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου