Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

FT: Οι Ευρωπαίοι παρακάμπτουν τον Βαρουφάκη – Oι συζητήσεις θα συνεχισθούν με τον Δραγασάκη

ImageHandler


Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρονται σε νέο δημοσίευμά τους για την χώρα μας οι Financial Times.
Σύμφωνα, όμως, με τους FT, οι νέες συνομιλίες Τσίπρα, ενόψει της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group τη Δευτέρα, δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη θέλουν και προσπαθούν να παρακάμψουν το Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως φέρεται να δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος  αξιωματούχος, ακόμη και στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία για τη στάση που τηρεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών η οποία, όπως σημειώνουν οι FT, οδηγεί τους αξιωματούχους των Βρυξελλών να τον προσπεράσουν και να αναζητήσουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μια πιο προσιτή επικοινωνία.
Άλλοι δύο  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ακόμη ότι κ. Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα από τη Ρίγα, σε μια προσπάθεια να μειώσει την ένταση μετά το  Eurogroup της Παρασκευής.
Μάλιστα, οι FT αναφέρουν ότι μετά το Eurogroup της Λετονίας, είναι πιθανό ο Έλληνας πρωθυπουργός να αναλάβει ο ίδιος, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τη συνέχιση των συνομιλιών με τους Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου