Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Άλλο επίσκεψη, άλλο ταύτιση… Να είναι πολύ προσεκτικός…

kinima


Απάντηση σε όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που έθεσε στο τραπέζι χθες ο πρωθυπουργός, έδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θυμίζοντας την στάση που κράτησε τότε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Βενιζέλος, θα ήταν καλό να είναι πολύ προσεκτικός, όταν - για προσωπικούς του και ευνόητους λόγους - αναφέρεται στα περί Καννών και περί δημοψηφίσματος. Εκεί που ο ρόλος του έγινε απόλυτα γνωστός», λένε στο Κίνημα, επαναλαμβάνοντας πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με τον πλέον άμεσο και δημοκρατικό τρόπο, χρησιμοποιήθηκε τότε σε συμπόρευση με εξωγενείς δυνάμεις, «ως αφορμή προσωπικών διευθετήσεων» και τελικά «προς βλάβη της δημοκρατικής παράταξης», για να ακολουθήσουν όσα ακολούθησαν.
Στο Κίνημα όμως επέλεξαν να του απαντήσουν και στις αιχμές που αφήνει συχνά πυκνά, στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα-Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, που φαίνεται ότι τον ενόχλησε πολύ. «Να έχει υπόψη του, όταν επιχειρεί να τα συνδέσει με συνειρμούς για τον κ. Τσίπρα, ότι μια επιβεβλημένη για τη στήριξη και μόνον της χώρας επίσκεψη επουδενί συγκρίνεται με την πλήρη ταύτιση, που επιχείρησε προσωπικά να επιβάλει, της δημοκρατικής παράταξης με την δεξιά διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά», λένε, θυμίζοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός στηρίζει την χώρα του στη διαπραγμάτευση, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκυβέρνησε αίφνης με τη ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου