Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δεν ήταν τελικά πρωταπριλιάτικη φάρσα η συνάντηση Ψωμιάδη-Τσίπρα

tsi_psom-thumb-large
Η εμπλοκή της πρωταπριλιάς δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου παρεξήγηση, ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, για συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης, μια μέρα πριν από την Πρωταπριλιά, ανακοίνωσε ότι τον προσκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας μάλιστα ότι η ένταξή του στην αριστερά, γίνεται για λόγους πατριωτισμού.
Η είδηση όπως ήταν προφανές, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, κυρίως για την «ψωμιαδική» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολλοί θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό όπως έχει δείξει η πορεία της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.
Παρ’ όλα αυτά, όταν ήρθε η πρωταπριλιάτικη διάψευση της είδησης για τη συνάντηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα, όλοι την πίστεψαν, θεωρώντας ότι το αστείο ήταν η συνάντηση και όχι η διάψευσή της. Λάθος!
Εξάλλου, μια ακόμα διάψευση εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο που μπορεί να προκαλέσει έκπληξη. Ούτε μια ακόμα συνεργασία με κάποιον που είδε την πολιτική του καριέρα να απογειώνεται επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αφού με τον πρώην πρωθυπουργό υπάρχει μια ανοιχτή πλέον συνεργασία σε επίπεδο τεχνογνωσίας και διακίνησης στελεχών.
Έτσι εκμεταλλευόμενοι επικοινωνιακά την Πρωταπριλιά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα καταφέρουν να συναντηθούν, χωρίς αδιάκριτα δημοσιογραφικά βλέμματα επάνω τους, αφού όλοι έχουν πιστέψει πως αυτή η συνάντηση δεν θα γίνει ποτέ.
Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα, η διάψευση της διάψευσης της συνάντησης, να αποτελέσει ένα ακόμα πρωταπριλιάτικο αστείο, τουλάχιστον μέχρι κάποιος να σπεύσει (εντός της Πρωταπριλιάς) να το διαψεύσει.
Με άλλα λόγια, η σημερινή ημέρα, δεν διαφέρει σε τίποτα από άποψη αληθοφάνειας και διαψεύσεων, από καμία προηγούμενη.
Toυ Νίκου Ζαχαριάδη
protagon.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου