Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κριτική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στην παιδεία

kinima Από τον Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στην Παιδεία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι νέες προτεινόμενες αλλαγές στην Παιδεία δεν αποτελούν απλά ένα μεταβατικό στάδιο όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά μια ανατροπή ρηξικέλευθων αλλαγών που εξασφαλίστηκαν μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης.
Η επιστροφή στο παρελθόν, είναι κυρίαρχη.
Η κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, η επαναφορά των αιώνιων φοιτητών, η επαναφορά της φοιτητικής ψήφου, η επαναθέσπιση του ασύλου, η κατάργηση της αξιολόγησης και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελούν τα υλικά κατεδάφισης του μέλλοντος.
Η Εθνική εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο και οι δύο μεγάλες προϋποθέσεις, η συνεννόηση και ο προγραμματισμός, δεν μπορούν να απουσιάζουν από οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγών στην παιδεία.
Η ανάγκη για να χτίσουμε τον άνθρωπο του μέλλοντος προβάλει ως αδήριτη και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ιδεοληπτικών εμμονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου