Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου κομμάτων

Οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου κομμάτων

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  
Σάρκα και οστά αναμένεται να λάβει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα αυτό που έχει γράψει εδώ και εβδομάδες το newpost σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά για την συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου κομμάτων και στελεχών από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Ο προβληματισμός του προέδρου της ΝΔ και οι προβλέψεις για πολιτικές εξελίξεις εντός του Ιουνίου φαίνεται ότι επισπεύδει αυτήν την κίνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ Σαμαράς ενδέχεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες αρχικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Οι επαφές αυτές  θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και το βασικό αντικείμενο σε πρώτη φάση θα είναι η χάραξη μιας κοινής αντιπολιτευτικής «γραμμής» απέναντι στην κυβέρνηση κυρίως στα θέματα της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας .Οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας προς τους πιστωτές , οι εσωτερικές πληρωμές που πρέπει να πραγματοποιήσει το κράτος, δηλαδή μισθοί και συντάξεις αλλά και οι πληρωμές σε ιδιώτες που αγγίζουν τα 3 δις θα είναι τα πρώτα θέματα αυτών των επαφών.
Ωστόσο επιθυμία του κ. Σαμαρά είναι, αν αυτό είναι δυνατόν, να υπάρξει «κοινός τόπος» και σε θέματα όπως το μεταναστευτικό και οι καταλήψεις και τα επεισόδια σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα κέντρα των πόλεων. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΠΟΤΑΜΙ κινούνται πολύ κοντά στις θέσεις της Συγγρού και μια κοινή γραμμή εντός και εκτός βουλής θα αποτρέψει την κυβέρνηση από την συνέχιση άστοχων πολιτικών κινήσεων σε αυτά τα θέματα.
Επιπλέον συζήτηση θα υπάρξει και για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου και τις συνεχείς εντάσεις που δημιουργούνται από την σχολαστικότητα και την «έπαρση» της κ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Άλλωστε στη ΝΔ δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπο της προέδρου της βουλής αλλά για να προχωρήσουν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν συμμάχους και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Οι επαφές του κ Σαμαρά δεν θα περιοριστούν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αφού ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεχτεί εισήγηση , που δείχνει να βλέπει με καλό μάτι, για προσκλητήριο και σε προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής της οικονομίας και της αγοράς , να ενταχθούν σε ένα φιλοευρωπαϊκό μέτωπο με βασικό στόχο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου