Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αυτόματος καταλογισμός φόρου και χωρίς δήλωση...

Αυτόματος καταλογισμός φόρου και χωρίς δήλωση



Σαφάρι ελέγχων για την είσπραξη 48,4 δισ. ευρώ εντός του 2015...


Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος αυτόματου υπολογισμού και καταλογισμού φόρων σε περιπτώσεις φυσικών προσώπων που δεν...
υποβάλλουν δηλώσεις, σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Κατ’ εκτίμηση

Με το σύστημα αυτό, το οποίο προαναγγέλλεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που κατήρτισε η ΓΓΔΕ για το 2015, κάθε φορά που θα λήγει η προθεσμία υποβολής μιας οποιασδήποτε φορολογικής δήλωσης (εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ.) οι φορολογούμενοι, που δεν έχουν υποβάλει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα ειδοποιούνται αυτόματα μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος ότι σε βάρος τους έχουν καταλογιστεί φόροι υπολογισμένοι κατ’ εκτίμηση (με βάση τα ποσά που κατέβαλαν σε προηγούμενες φορολογικές περιόδους). Σε περίπτωση που υποβάλουν τελικά τις δηλώσεις που παρέλειψαν, οι εκτιμώμενοι φόροι θα διαγραφούν και θα τους καταλογιστούν τα πραγματικά ποσά οφειλών που θα προκύψουν από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις τους, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Πρόσβαση παντού

Πέραν του νέου αυτού συστήματος, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ προβλέπει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογικές αρχές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης και στα στοιχεία των συναλλαγών μεταξύ των τραπεζών και των πελατών τους για τις εκταμιεύσεις και εξοφλήσεις δανείων, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 θα μπορούν να παρακολουθούν και τις αγοραπωλησίες μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου, καθώς θα αποκτήσουν πρόσβαση και στους λογαριασμούς διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών!

Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ, οι εφορίες, τα τελωνεία και οι λοιπές φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα επιδιώξουν να εισπράξουν μέχρι τις 31-12-2015 φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 48,4 δισ. ευρώ, πραγματοποιώντας, μεταξύ των άλλων, πάνω από 263.800 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου