Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου θα βρεθεί η γραμματέας του Βενιζέλου...


Διεκόπη η δίκη του Παπακωνσταντίνου για την ερχόμενη Τρίτη...


Τη γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καλεί το Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να...
καταθέσει για τη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά από αίτημα της εισαγγελέως Ξένιας Δημητρίου. 

Πρόκειται για τη Σοφία Μπέλμπα η οποία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της άλλοτε ειδικής σύμβουλου του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφίας Ρίτσου.

Η κ. Ρίτσου επικαλούμενη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου κατονόμασε την κ. Μπέλμπα ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012 με τον κωδικό «Σοφία» .

«Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός», είπε η μάρτυρας.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει πως ο ίδιος είχε δώσει εντολή στη γραμματέα του όταν το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα να διαπιστώσει αν αυτό ήταν το στικάκι που είχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για να καταθέσει ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκ. Γεωργακόπουλος, ενώ επιφυλάχθηκε για την κλήση του υπουργού Παναγιώτη Νικολούδη.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα καταθέσουν οι κ.κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, Αν. Μπάνος και Γιάννης Καπελέρης...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου