Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση

omilia-g-papandreou-kinima-dimokraton-sosialiston
Την οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων στον Ελληνικό τύπο, που εσκεμμένα (;) παραποίησαν δήλωση Γερμανού βουλευτή του SPD, σύμφωνα με την οποία ήταν λάθος που η Γερμανική Κυβέρνηση δεν επέτρεψε το 2011 το δημοψήφισμα.
Μια αναφορά που στον Ελληνικό τύπο παρουσιάστηκε παντελώς διεστραμμένα και παραποιημένα, αφού η πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ εμφάνισαν  τον Γερμανό βουλευτή να μιλά για λάθος του Παπανδρέου και όχι για λάθος της Γερμανικής κυβέρνησης – όπως είναι και το ορθό.
Δείτε αναλυτικά την, οργισμένη. δήλωση του προέδρου του Κινήματος Γ.Παπανδρέου:  
“Σήμερα το πρωί, η Γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα.
Αμέσως μετά, Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, μας «ενημέρωναν» ότι, ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Σνάϊντερ και το SPD, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, είπαν ότι: «ακόμη πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.»
sosialdimokrates-akribo-to-grexit-gia-ti-germania_2.w_l
Θα μπορούσε να είναι και έτσι… αν πράγματι είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου, κανείς δεν επιβάλει να συμφωνούμε όλοι. Δημοκρατική αρχή…
Μόνον, που δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, αλλά… ακριβώς το αντίθετο.
Γιατί, ο κ. Σνάϊντερ, είπε: «το αποφασιστικό λάθος ήταν ότι, η τότε Γερμανική Κυβέρνηση εμπόδισε να γίνει δημοψήφισμα για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα – υπήρχε τότε μια πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό το πολιτικό λάθος πληρώνουμε και σήμερα.»
Η λαθροχειρία, η συνειδητή διαστρέβλωση και η δημοσιογραφία στην υπηρεσία της σκοπιμότητας, δεν μας εκπλήσσει. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά πολλοστή.
Όπως δεν μας εκπλήσσει ότι, το «λάθος» αφορά συνήθως τον ίδιο άνθρωπο, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα παραδείγματα άπειρα.
Η ντροπή, είδος εν ανεπαρκεία.
Και η πραγματικότητα, όπως την παρακολουθούμε όλοι την τελευταία περίοδο, αμείλικτη.
Και για την αλήθεια και για την Ιστορία.
Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει πλέον τη γύμνια των υποκριτών και όσων ευελπιστούν ότι, θα ξεπλύνουν τις δικές τους αμαρτίες με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.”
Διαβάστε και αυτό: Τσίπρας  – Ο βασιλιάς της ανακολουθίας. Τι είχε κάνει στον Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου