Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ξυνίδης αναδημοσιεύει Σαχινίδη...

 
xynidis

Με μία ανάρτηση (σε συνέχειες) στο προσωπικό του ιστολογικό, επέλεξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, να αναδείξει τις αλήθειες που είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή, αλλά πέρασαν στα
ψιλά.
Για την ακρίβεια, ο κ.Ξυνίδης αναρτούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες ολόκληρα αποσπάσματα από την ομιλία του Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή την Τετάρτη, υπό τον τίτλο «πες τα χρυσόστομε». Και τι δεν είπε…

Κωδικοποιημένα μόνο αναφέρονται :

- Η επίθεση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που ανέφερε την παραποίηση στοιχείων στην Ελλάδα μέχρι το 2009.

- Την καταψήφιση της ίδιας έκθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου ότι υπήρχε σκευωρία στην ελληνική Βουλή για να μη γίνει συζήτηση με τους δύο ευρωβουλευτές που ετοίμαζαν την έκθεση.

- Την αποσιώπηση εκ μέρους της ΝΔ του τιμήματος που πλήρωσε η χώρα με την σκληρή αντιμνημονιακή της στάση το 2010 και το 2011 και την διεκδίκηση των ευσήμων για τη δημοσιονομική προσαρμογή παραβλέποντας ότι αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2010 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου.

- Το πώς οδηγήθηκε η χώρα σε κάλπες τον Μάιο του 2012 και ξανά τον Ιούνιο του 2012 και το πόσο κόστισε η κοινωνική αστάθεια και η απουσία πολιτικής συνεργασίας.

- Η απορία, αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους πρωθυπουργούς που ανήκουν στο ΕΣΚ ή το ΕΛΚ, γιατί δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή με την παρούσα κυβέρνηση.

- Η επισήμανση ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία πραγματική μεταρρύθμιση που θα την στηρίξουν όλα τα κόμματα και από ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την Ευρώπη» για να καταφέρει να βγει από την παρατεταμένη ύφεση.

- Η προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ : «Μην ξανοίγεστε στα βαθιά νερά, γιατί αν ποτέ βρεθείτε στην εξουσία, τις δικές μας βασικές πολιτικές επιλογές θα ακολουθήσετε, αυτές που τώρα καταγγέλλετε. Γιατί, ό,τι και να λέμε, ό,τι και να λέτε, αυτός ήταν ο μόνος λόγικός δρόμος που υπήρχε το 2010, με τις τότε επικρατούσες συνθήκες».

Πρόκειται με λίγα λόγια για την πολιτική πλατφόρμα του Φίλιππου Σαχινίδη, με την οποία δείχνει –δια τριών αναρτήσεων- να συμφωνεί απόλυτα ο Σωκράτης Ξυνίδης. Διότι μπορεί τώρα να βρίσκεται εκτός προσκηνίου, αλλά υπήρξε στην «ομάδα των υφυπουργών» στο ΠΑΣΟΚ και με κάποιους εξ αυτών, εξακολουθεί να συμφωνεί…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου