Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Συγκλονίζει η δολοφονία Γκιόλια



Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια το πρωί, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη. Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.
Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί προχθές από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας. Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια κυριολεκτικά έχει παγώσει τη δημοσιογραφική κοινότητα, τους bloggers ενώ την έχει καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος. (troktiko)
Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ήταν για χρόνια αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τώρα ήταν διευθυντής στο Ραδιο Θέμα, ενώ θεωρείται ο ιδρυτής και συνδιαχειριστής του δημοφιλέστατου blog TROKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου