Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με διαρκή φόβο, μίσος και ρατσισμό και με τους νεοναζί κερδισμένους»


Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν κορυφαίο στέλεχος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Αφροδίτη Παπαθανάση τονίζει με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι «προοδευτικός δημοκρατικός λόγος και αίτημα για πράξεις σεβασμού και αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, όπως έγραψε στο λογαριασμό της η Αφροδίτη Παπαθανάση στο facebook:
«Κίνημα σε όλη την Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσουμε, κοινό μέτωπο απέναντι στη φτωχοποίηση και στους αποκλεισμούς, κοινό μέτωπο για την Ευρώπη που αγαπήσαμε, αυτή του σεβασμού των ελευθεριών και των ανθρωπίνων αξιών. Κίνημα προοδευτικών δημοκρατών που θα αντιταχθεί ιστορικά σε ακροδεξιά νεφελώματα, κίνημα αλληλεγγύης και σεβασμού των λαών.
Κίνημα που δεν θα επιτρέψει στις ηγεσίες άλλους τακτισμούς σε βάρος λαών και αδύναμων, με ηθελημένες καθυστερήσεις απέναντι είτε κάθε είδους κρίση.
Πρώτα οι εικόνες της Αφρικής, μετά η φτωχοποίηση της Ευρώπης, μετά ξανά η Αφρική και η Μέση Ανατολή και οι ηγεσίες της Ευρώπη – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων -είτε ανύπαρκτες, είτε κάτω του μέτριου.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, κάθε χρόνο με μεγαλύτερες ανισότητες, με μεγαλύτερη απαξία και θλίψη. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τα επεισόδια της ανθρωπιστικής κρίσης και της πολιτισμικής καταστροφής, συγκινημένοι μεν, αλλά αμέτοχοι και παγωμένοι.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε με διαρκή φόβο, μίσος και ρατσισμό και με τους νεοναζί κερδισμένους από αυτό, δηλαδή να μεγεθύνουμε το φόβο και το μίσος.
Προοδευτικός δημοκρατικός λόγος και αίτημα για πράξεις σεβασμού και αλληλεγγύης τώρα, όχι άλλη υποκρισία και καθυστερήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου