Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στη Βουλή η δικογραφία- Οι βουλευτές αποφασίζουν για το… αμαρτωλό πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη!

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του υπουργού Επικρατείας αρμοδίου για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Πλέον, οι βουλευτές και τα κομματικά επιτελεία που θα μελετήσουν τον φάκελο, θα κρίνουν εάν συντρέχουν οι λόγοι για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται πρόταση υπογεγραμμένη από τουλάχιστον 30 βουλευτές για σύσταση προανακριτικής ή από 60 για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Η εισαγγελική παραγγελία αφορά στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη, στις οποίες λησμόνησε να καταγράψει τη μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρίας «Διάτμηση».
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ τον Αλέκο Φλαμπουράρη είχε καλύψει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Εξάλλου, τον περασμένο μήνα ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης είχε αφήσει αιχμές για την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην εταιρία του κ. Φλαμπουράρη. Ο κ. Θεοχάρης είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι η «Διάτμηση» εμφάνιζε μετρητά στα ταμεία της που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ από το 2011 και μετά, ενώ το 2010 εμφάνιζε μόλις 75.000 ευρώ «Αυτό η πιάτσα το λέει «μαύρα ταμεία» είχε υπογραμμίσει ο κ. Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου