Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Άλλες τρεις περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπησαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

        
Facebook PrivacyΑπό τις αρχές του έτους έχουν αποτραπεί (126) αυτοκτονίες ατόμων, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους διαδικτυακά
Ακόμα τρεις περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστες του διαδικτύου, απέτρεψαν, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας...........
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές (20.06.2014) το πρωί, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Άμεσα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας του σε περιοχή της Καλαμάτας. Ύστερα από ενημέρωση του τοπικού Α.Τ. και από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μια 21χρονη ημεδαπή. Οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ., μετέβησαν στην οικία της, όπου εντόπισαν την 21χρονη, η οποία στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Όσον αφορά στην δεύτερη περίπτωση, σήμερα (22.06.2014) το πρωί, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, πως άτομο εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, από συνομιλία μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο «IRC». Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών της συγκεκριμένης σύνδεσης, εντοπίστηκε άμεσα η γεωγραφική της θέση και προέκυψε πως ανήκει σε 39χρονο ημεδαπό στο Χαϊδάρι. Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ., οι οποίοι έσπευσαν στην οικία του 39χρονου και διασφάλισαν την σωματική του ακεραιότητα.

Τέλος, όσον αφορά στην τρίτη περίπτωση, σήμερα πάλι (22.06.2014) το πρωί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε πως χρήστης online παιχνιδιού συγκεκριμένης εταιρείας, απέστειλε στην εταιρεία αυτή, μήνυμα στο οποίο εκδήλωνε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα οποία ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα διαπίστωσαν πως το επίμαχο μήνυμα είχε αποσταλεί από ηλεκτρονική σύνδεση σε περιοχή του Βύρωνα. Διαπιστώθηκε πως ο χρήστης του παιχνιδιού είναι ανήλικος και συγκεκριμένα 16χρονος ημεδαπός. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. για τον εντοπισμό του ανήλικου, οι οποίοι διασφάλισαν την σωματική ακεραιότητά του.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει (126) υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου