Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στην 107η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών ο Απ. Κατσιφάρας

        
po-katsifaras-epitropiperifereion1Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 107ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που πραγματοποιείται στις 25-26 Ιουνίου 2014....
Χθες το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στο Πολιτικό Γραφείο της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group) στην ΕτΠ, στην οποία κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου.
Σήμερα το πρωί και πριν την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας ο κ. Κατσιφάρας στο πλαίσιο της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group) στην ΕτΠ θα έχει ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Anna Colombo, γενική γραμματέα της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών.
Οι εργασίες της 107ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών θα ξεκινήσουν σήμερα το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.
Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου ολομέλειας ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα θέματα της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, της Αστικής Πολιτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2015.
po-katsifaras-epitropiperifereion2Επίσης, κατά τη Σύνοδο Ολομέλειας, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) θα εορτάσει την 20ή επέτειό της και με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιήσει ιστορική αναδρομή, θα προβεί σε απολογισμό του έργου της από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 1994 μέχρι σήμερα και θα καθορίσει νέες προτεραιότητες για το μέλλον.
Η εν λόγω Σύνοδος Ολομέλειας θα είναι η τελευταία υπό την προεδρία του σημερινού Προέδρου και κατά τη διάρκειά της τα μέλη της ΕτΠ θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο και πρώτο Αντιπρόεδρο, προς αντικατάσταση του Ramón Luis Valcárcel (Ισπανία/EPP) και της Mercedes Bresso (Ιταλία/PES) που εξελέγησαν αμφότεροι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή των Περιφερειών είναι θεσμικό Σώμα με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, που εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο οφείλουν να ζητούν τη γνώμη της ΕτΠ πριν από τη λήψη αποφάσεων της ΕΕ για ζητήματα που αφορούν άμεσα τις αρχές τοπικής ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Από τις Ελληνικές Περιφέρειες τακτικά μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών είναι οι Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου