Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Xαμός στην Πάτρα με την έδρα του ΤΕΙ !

 
Η δήλωση που έκανε ο Αιτωλοακαρνάνας αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε ιστοσελίδα του Μεσολογγίου, σύμφωνα με την οποία η Πάτρα χάνει την έδρα του ΤΕΙ και αυτή μεταφέρεται στο Μεσολόγγι, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης δεν αρκέστηκε μόνο στην ανοικτή επιστολή που εξέδωσε αλλά ανέβηκε στην Αθήνα και απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε τεταμένο κλίμα με τις φωνές του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας ν΄ακούγονται έξω από το γραφείο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ είπε μεταξύ άλλων στον υπουργό ότι η αλλαγή της έδρας ισοδυναμεί με έγκλημα. Ο Σωκράτης Καπλάνηε αναφέρει ότι ο υπουργός δεν απάντησε ευθέως στα ερωτήματά του αλλά εμφανίστηκε προβληματισμένος.

Την ίδια ώρα και ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ Γιάννης Μάκκας δηλώνει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικοί κύκλοι λένε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στο Π.Δ. για αλλαγή της έδρας.

Ο κ, Μάκκας επίσης επικαλέστηκε τηλεφωνική επικοινωνία με στενό συνεργάστη του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου, από τον οποίο ζητήθηκε δημόσια τοποθέτηση. Σύμφωνα με τον κ. Μάκκα ο συνεργάτης του υπουργού δήλωσε άγνοια για τις δηλώσεις του Μάριου Σαλμά.
Σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση του Π.Δ. θα δώσει την οριστική απάντηση, ωστόσο ήδη στην Αχαΐα έχει αρχίσει ν. ανοίγει μέτωπο.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου