Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πρέβεζα: Αποκαλύφθηκε απάτη μέσω … τηλεφώνου - Θύματα, γιατροί αλλά και νεαρός που είχε προσληφθεί … τηλεφωνικά


Ένα περιστατικό ασυνήθιστο για την περιοχή αποκαλύφθηκε χθες στην Πρέβεζα, σύμφωνα με το οποίο μια γυναίκα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, είχε οργανώσει τόσο καλά την απάτη, η οποία όμως στην πορεία αποκαλύφθηκε χάρη σε έναν γιατρό ο οποίος θέλησε να το ψάξει λίγο περισσότερο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, μια άγνωστη γυναίκα προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας και μάλιστα της Πρόνοιας, ξεκίνησε μια σειρά από τηλεφωνήματα που αποδέκτες τους ήταν γιατροί στο επάγγελμα.

Η γυναίκα ενημέρωνε τηλεφωνικά τους γιατρούς ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το τμήμα της Πρόνοιας του Δήμου ένας έρανος προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η οικογένεια ενός παιδιού στην Πρέβεζα, που νοσηλεύετε σε νοσοκομείο της Αθήνας και πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα είχε … προσλάβει, τηλεφωνικά πάντα, έναν άνεργο ντόπιο ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό της την είσπραξη των χρημάτων, αφού πρώτα η ίδια «έκλεινε» την δουλειά με τους γιατρούς.

Ο νεαρός άντρας ξεκίνησε να πηγαίνει στους γιατρούς που του υποδείκνυε η γυναίκα για να εισπράξει τα χρήματα, όπου μετά από κάποιες επισκέψεις, ένας γιατρός ο οποίος είχε επικοινωνήσει με την Πρόνοια του Δήμου και είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι δεν γίνεται κανείς έρανος, εξαγριωμένος μίλησε στον νεαρό ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα.

Αμέσως ο νεαρός αφού πήγε στην Πρόνοια και διαπίστωσε τα ίδια που του είχε πει ο γιατρός, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ενώ επέστρεψε πίσω στους γιατρούς τα χρήματα που είχε ήδη εισπράξει.

Η αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί η γυναίκα αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου