Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μπαλωθιές στα «καναρίνια»

Ο Εργοτέλης νίκησε (2-1) τον Παναιτωλικό στο Παγκρήτιο και έπιασε ξανά κορυφή
Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδεικνύεται ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Ηρακλείου μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Παπουτσάκη πέρασε φουρτούνες, όμως κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει όλους τους ποδοσφαιριστές της στο ρόστερ, αλλά και να βρίσκεται στην κορυφή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Οι Ηρακλειώτες νίκησαν, λοιπόν, τη Δευτέρα (21/01) τον κακό Παναιτωλικό 2-1, έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Νίκο Καραγεωργίου και πάτησαν στο ρετιρέ, όπου συγκατοικούν με Απόλλωνα Σμύρνης και Νίκη Βόλου.
Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Γκαντιάγκα (15') και Ρομάνο (26') με κεφαλιές νίκησαν τον Τακίδη, ενώ για τους Αγρινιώτες είχε ισοφαρίσει στο 22' ο Φαβάλι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.
Ο Εργοτέλης δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά πέτυχε το στόχο που δεν ήταν άλλος από το τρίποντο. Στην επιστροφή του στο Παγκρήτιο ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος τα άκουσε από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» που βρέθηκαν στο γήπεδο (η μεγαλύτερη προσέλευση από κάθε άλλο ματς με περίπου 1.500 να δίνουν το «παρών»), γνώρισε την ήττα και η ομάδα του βρίσκεται πια στη 13η θέση. Τα «καναρίνια» εξακολουθούν να μην πείθουν αγωνιστικά και θα πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα για τη συνέχεια.
Παρά την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο φινάλε του, οι Κρητικοί ήταν αλάνθαστοι στα μετόπισθεν και αναχαίτισαν τις αντίπαλες προσπάθειες. Με τη νίκη αυτή ο Εργοτέλης ρέφαρε την ήττα στο προηγούμενο ματς που έδωσε, με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα «καναρίνια» αντίθετα έχασαν για δεύτερο διαδοχικό αγώνα (είχαν ηττηθεί στον Βόλο από τη Νίκη) και η απόστασή τους από την απευθείας ζώνη ανόδου μεγάλωσε στους δέκα βαθμούς.
Flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου