Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Αυτονομία τέλος για το Πανεπιστήμιο Δ. Ελλάδας

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι διαρροές πληροφοριών σχετικά με τα όσα περιέχει το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας που επισήμως θα παρουσιαστεί στις 10:30. Σύμφωνα με αυτές  το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο καταργείται και απορροφάται από την Πάτρα
Δεκάδες τμήματα ΤΕΙ κλείνουν, ενώ τρία μεγάλα Πανεπιστήμια περνούν στην ... ιστορία με το σχέδιο Αθηνά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθούν δραματικά οι θέσεις στις πανελλαδικές. Στα Πανεπιστήμια από το σύνολο των 24 θα μείνουν 20. Βέβαιο είναι το λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Στερεάς που συγχωνεύεται με το Θεσσαλίας, το Δυτικής Ελλάδας θα απορροφηθεί από το Πατρών, ενώ και το Δυτικής Μακεδονίας που θα μοιραστεί μεταξύ Αριστοτέλειου και Μακεδονίας. Τα 5 από τα μεγάλα ΑΕΙ της Αθήνας, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πειραιά το Πάντειο και το Χαροκόπειο αποκτούν κοινή διοίκηση. Σε επίπεδο ΤΕΙ καταργούνται περίπου 80 τμήματα. Θα παραμείνουν 10 από τα 36 τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων, 9 από τα 22 Πληροφορικής και τα 10 από τα 15 λογιστικής.
Newsit.gr
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Eλευθεροτυπίας" αναφέρει για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο  πως χάνει την αυτονομία του αλλά παραμένει πιθανότατα ως σχολή με τον ίδιο αριθμό φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου