Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΛOΙΟΤΗΤΕΣ

Τα μπλογκ όταν πρωτοξεκίνησαν στο διαδίκτυο, αποτέλεσαν μια καινοτομία και μια επανάσταση καθώς διευκόλυναν τη διακίνηση και έκφραση σκέψεων και ιδεών των διαχειριστών τους. Αποτέλεσαν μια εναλλακτική λύση και διέξοδος στην καθεστηκυία τάξη ενημέρωσης που επιβάλλουν μεγαλοσυμφέροντα κάθε είδους.
Δυστυχώς όμως σήμερα έχουν καταντήσει οι γελωτοποιοί του διαδικτύου. Ο πάσα πικραμένος δηλώνει μπλόγκερ και γράφει ότι θέλει, όπως θέλει. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Από καθαροί εκβιαστές έως περιθωριακοί κάθε είδους βαφτίζονται μπλόγκερ και δυστυχώς αποπατούν επί παντός θέματος.
Ιδίως τα αυτοαποκαλούμενα και ενημερωτικά-δημοσιογραφικά Μπλογκ έχουν καταντήσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία τούρκικοι καμπινέδες. Ο κάθε φουκαράς και εν πολλοίς αγράμματος και ψωνισμένος τύπος «σηκώνει» στον αέρα ένα τέτοιο μπλογκ και νομίζει ότι είναι ο θεός!!!!
Στην Αιτωλ/νία ανθούν πολλά τέτοια φυτά. Εσχάτως μας προέκυψαν ακόμη περισσότερα. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για ιστολόγια (ημερολόγια ιδεών και καθημερινής ανταλλαγής απόψεων) αλλά ψευδεπίγραφα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κάθε κομπλεξικός τυπάκος η τύπισσα, παριστάνει τον δημοσιογράφο ή τον αρθρογράφο ή τον σχολιογράφο και ανώνυμα είτε με υπεκφυγές είτε αοριστολογώντας βγάζει κόμπλεξ, κακίες, κουτσομπολιά ή οτιδήποτε άλλο εμετικό στον αέρα. Φυσικά και οι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν πλέον το «παιγνίδι» και έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε όλα αυτά τα ερμαφρόδιτα και αυτοαποκαλούμενα ενημερωτικά .μπλογκ. Με ελάχιστη επισκεψιμότητα έρπουν στο αχανές διαδίκτυο περιφέροντας την ασχήμια τους εκλιπαρώντας για λίγη προσοχή. Έχουν κουράσει όμως και πλέον δεν τους παρακολουθεί κανείς. Λιγότεροι από 100 σε κάθε από αυτά οι αναγνώστες τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ίδιοι και οι ίδιοι αργόσχολοι που κλικάρουν στα ίδια και τα ίδια ιστολόγια. Λιγότερα από 100 άτομα βολτάρουν από τρείς-τέσσερις-πέντε-φορές ημερησίως σε μια τέτοια σειρά αυτοαποκαλούμενων τοπικών μπλόγκ. Και δυστυχώς αυτό το πολύ μικρό υποσύνολο των χρηστών εισπράττει καθημερινά την ατέλειωτη βλακεία των ανώνυμων αλλά γνωστών τοπικών «μπλόγκερ». Εισπράττει την αυτοαναίρεση, την κωλοτούμπα, το εντεταλμένο γράψιμο, το ψέμα, την ανακρίβεια, την ψυχική αρρώστια του κάθε είδους και φύλλου, ασθενούς.
Σε επόμενη ανάρτηση μας θα ασχοληθούμε με μερικές γελοιότητες που συναντήσαμε την τελευταία εβδομάδα στην περατζάδα μας σε μια σειρά τοπικών «ιστολογίων»

4 σχόλια:

  1. ο βου...θα σας τιμωρήσει προσέχετε που πάτε να μπλέξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξερω σε ποιον αναφέρεστε και ναι λοιπον συμφωνω με οσα γράφεται. Τα μπλοκ κατάντησαν μπουδρελότσαρκα πραγματικά. και μερικά ΄τωρα που έχουν πιαστεί απο μεγάλα αρχ,,, κυριολεκτικά και μεταφορικά νομίζουν οτι μπορούν να μας πηδήξουν . Προς το παρόν ας περιοριστούν στο δικό τους πήδημα που έχει μαθευτεί και κάνει ρόμπα όχι μόνο αυτούς αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. esy poy anikeis vre keramidogate?sta sovara?xa xa xa ..allo anekdoto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΒΟΥ.. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή