Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Mεγάλο έργο ύδρευσης στο Αγρίνιο


Την πορεία εξέλιξης των εργασιών του έργου «Αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών ύδρευσης – επέκταση και αναβάθμιση διυλιστηρίου ύδατος» στη θέση Σπολάιτα, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής παρακολούθησε σήμερα (Πέμπτη 20 Μαΐου) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000,00€ δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και κατόπιν της σχετικής διαδικασίας, ανάδοχος εταιρεία αναδείχτηκε η «Μηχανική Περιβάλλοντος». Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2009, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα, έχει κατασκευαστεί η νέα δεξαμενή καθίζησης με την οποία θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα θολότητας του νερού που παρουσιάστηκε στο παρελθόν, έχει γίνει πλήρης ανακατασκευή του συστήματος εισόδου του νερού, έχει αντικατασταθεί το παλαιό σύστημα απολύμανσης, ενώ τώρα τοποθετούνται τα υπερσύγχρονα συστήματα τηλεμετρίας, αυτοματισμού και ελέγχου των εγκαταστάσεων καθιστώντας την μια σύγχρονη και λειτουργική μονάδα.
Ο κ. Μοσχολιός αφού ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου για την πορεία εξέλιξης των εργασιών, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσω από κοντά την πρόοδο των εργασιών ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του. Ενός έργου που αναβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης στο Αγρίνιο αλλά και στους Δήμους Νεάπολης, Στράτου, Θεστιέων που υδρεύονται σήμερα από το Σύνδεσμο Ύδρευσης και στους Δήμους Παραβόλας και Αγγελοκάστρου που θα υδρεύονται μελλοντικά από αυτόν, Δήμοι που με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» συνενώνονται με το Αγρίνιο.
Είναι ένα σύνθετο έργο με πρωτοποριακή τεχνολογία και αφορά εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που έχουν σαν στόχο την βελτίωση της ποιότητας του νερού που καταναλώνεται στις περιοχές αυτές.
Το έργο αυτό, όπως και η κατασκευή τριών δεξαμενών που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση και εντάσσεται στο συνολικό μας σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού.
Θέλουμε σε όλες τις περιοχές της πόλης οι κάτοικοι να καταναλώνουν καθαρό νερό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουμε και στους δήμους που συνενώνονται τώρα με το Αγρίνιο».
Στο χώρο κατασκευής του έργου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζαμπάρας, οι αντιδήμαρχοι Νεάπολης κ.Ιωάννης Καλαντζής και κ.Γεώργιος Ζαρκαδούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης κ.Ευάγγελος Τσιρώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αγγελική Ρούση και κ. Παναγιώτης Τσαμάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

1 σχόλιο: