Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συζήτηση στο Μεσολόγγι για τον "Καλλικράτη"


Την Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου για τις συνενώσεις και η συνεδρίαση αυτη για άλλους δεν έχει καμιά ουσία πλέον και γιά άλλους έχει μιας και το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή από τον Υπουργό Εσωτερικών, με τις γνωστές αλλαγές.... Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο Μεσολόγγι, είναι το κείμενο του blog Messolonghinews που αναφέρει πως "παρά την εκφρασμένη πρόταση απ’ όλα τα θεσμικά αυτοδιοικητικά όργανα για συνένωση του δήμου της Χάλκειας με αυτόν του Μεσολογγίου(ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας, ΚΕΔΚΕ, Δημοτικά συμβούλια Χάλκειας και Μεσολογγίου) τελικά το Υπουργείο ενσωμάτωσε το δήμο Χάλκειας στο δήμο Ναυπακτίας και ταυτόχρονα μετέφερε ένα ζωτικό χώρο της επαρχίας Μεσολογγίου( δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας) στο δήμο Αγρίνιου.
Με αυτά τα δεδομένα γίνεται σαφές ότι η συνεδρίαση αποκτά ιστορικό θα λέγαμε χαρακτήρα, αφού θα πρέπει η καθοριστεί το πλαίσιο της άμεσης, συντονισμένης και αποτελεσματικής αντίδρασης ώστε να υπάρξει επανακαθορισμός της χωροταξίας των δήμων στην Αιτωλοακαρνανία.
«Με το προτεινόμενο σχέδιο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι 6 από τους 7 δήμους στην Αιτωλοακαρνανία θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση και μαρασμό τα επόμενα χρόνια αφού οι πόροι τα έσοδα τους θα είναι πολύ λιγότερα απ’ αυτά του Αγρινίου και κυρίως με το προτεινόμενο σχέδιο δεν εξασφαλίζεται η ισόρροπη ανάπτυξη.
Επιπλέον και το πιο σοβαρό για το δήμο του Μεσολογγίου είναι ότι θα πάψει να είναι έδρα μιας σειράς υπηρεσιών και παράλληλα πολλές του υπηρεσίες θα χάσουν τη δυναμική που έχουν όπως πχ. Δ.Ο.Υ., Δικαστήρια, Αστυνομία κλπ. με ότι αυτό συνεπάγεται» μας μετέφερε αυτοδιοικητικό στέλεχος της πόλης του Μεσολογγίου με μακρά πορεία στα κοινά για να τονίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

3 σχόλια:

  1. Καποιοσ πρεπει επι τελους να πει παντου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Δημου Χαλκειας που να λεει να παμε στο Μεσολογγι.Τωρα αν καποιοι βαφτιζουν ενα χαρτι, για το οποιο θα λογοδοτησουν στην διακαιοσυνη απο υπαλληλοι,δημοτικοι συμβουλοι και καποιοι που το περιφερουν απο εδω απο εκει ,ως αποφαση ,τοτε κακο του κεφαλιου τους.Η αποφαση εναι μια και μοναδικη Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.Τελεια και Παυλα.Σταματηστε ολες τισ βλακειες και μην διχαζετε τους πολιτες.Η ΧΑΛΚΕΙΑ ειναι Ναυπακτος απο την αρχαιοτητα.Δεν θα παραχαραξετε εσεις την Ιστορια ουτε ο Κοιμησης ,ουτε οι Γαλατιανοι.Ελεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Χάλκεια ανήκει στη Ναυπακτία!
    Αν θέλουν εκεί στο Μεσολόγγι "ζωτικό χώρο", να ψάξουν αλλού! Δεν φταίξαμε εμείς σε τίποτα για να μας προσαρτήσουν...
    Άλλωστε ούτε ο Δήμος Μεσολογγίου είναι ο Χίτλερ, ούτε και εμείς είμαστε η Βοημία!!!

    Όσο για την υποτιθέμενη απόφαση του Δήμου Χάλκειας (στην οποία αναφέρεται και το από πάνω σχόλιο) κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Χάλκειας θα χρειαστεί να απολογηθούν σύντομα γι΄αυτή...

    http://halkeia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η Μακρυνεία ανήκει στο Αγρίνιο!!! Τι σχέση μπορεί να έχει με το Μεσολόγγι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή