Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ Α ΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑ...


Τον "θεατρινισμό" των κολεγίων της Αμερικής αποκτούν από φέτος οι αποφοιτήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Άραγε, μπροστά στην ανεργία, την προβληματική επαγγελματική αποκατάσταση, την απαξίωση των πτυχίων, την εργασιακή ανασφάλεια κλπ, αυτό το τελετουργικό μάρανε τους υπευθύνους του ΤΕΙ Μεσολογγίου;

. Η ανακοίνωση του ΤΕΙ λέει: Ένα τελείως διαφορετικό χρώμα είχε η εκδήλωση της ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου φέτος.
Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, από φέτος η τελετή της ορκωμοσίας έχει ένα αυστηρό τελετουργικό που σε γενική ομολογία έχει μεταμορφώσει τη διαδικασία και έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
Όλοι οι απόφοιτοι φορούν μια ειδικά σχεδιασμένη τήβεννο σε μαύρο χρώμα διακοσμημένη με μια κόκκινη λωρίδα με το σήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ που απονέμει τους τίτλους φορά πράσινες τηβέννους διακοσμημένους διακριτικά με μικρές χρυσές φλόγες που παραπέμπουν στη φλόγα του Καψάλη που αποτελεί και το σήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Στις 17 και 25 Μαΐου, περισσότεροι από 160 φοιτητές απέκτησαν τον τίτλο του πτυχιούχου Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου και άνοιξαν τα φτερά της περαιτέρω ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Οι απόφοιτοι του τμήματος ΕΠΔΟ έχουν θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα και απασχολούνται (κάποιοι πριν ακόμη από την απόκτηση του πτυχίου τους) στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα οι απόφοιτοι του τμήματος γίνονται δεκτοί σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτουργούν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό όπου αρκετοί έχουν ήδη ξεκινήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

8 σχόλια:

  1. καλά πως είναι έτσι; ταμένα...είναι; Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vre geloie oyte ayto soy aresei komplexike antimessologiti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά,τώρα που θα σας το κλείσουν το ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω ...εμείς στο Αγρίνιο πότε θα δοούμε τέτοιες εικόνες... αμφιθέατρα και κυρίως φοιτητές;;;
    Μάλλον ΠΟΤΕ και έτσι μας μένει η ζήλια για τουε ψαρόμυαλους....
    Πάρτε το χαμπάρι οι Μεσολογγίτες μας δουλεύουν ψηλό γαζί και εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημά σας είναι πως θα κλείσει το ΤΕΙ; Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια μεταξύ Μεσολογγίου και Αγρινίου από μερικούς Αγρινιώτες και Μεσολογγίτες με κεφαλαίο Α και Μ γιατί οι υπόλοιποι είμαστε για τα μπάζα από ότι φαίνεται. Αν οι δύο πόλεις τα είχαν βρει θα μπορούσε η Αιτωλοακαρνανία να ήταν πολλά χρόνια μπροστά. Βέβαι στην αναμπουμπούλα ο λύκος(Πάτρα) της περιφέρειας χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η τηβεννος τους ελειπε...κι εμεις που δε τον φορεσαμε ανεργοι ειμαστε ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ορκωμοσία ενός Πτυχιούχου οποιασδήποτε βαθμίδας και σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο αποτελεί σταθμό επαγγελματικής και γνωσιακής σταδιοδρομίας. Η ανεργία, η επαγγελματική αποκατάσταση κ.λ.π. είναι ασφαλώς σημαντικά ζητήματα που ευθύνονται όμως οι Κυβερνήσεις και όχι τα Ιδρύματα - ιδίως τα περιφερειακά.
    Σχετικά με τον τίτλο του άρθρου και τα σχόλια θα ήθελα κύριοι υπεύθυνοι του blog να είστε περισσότερο προσεκτικοί καθώς η τήβεννος για τις τελετές ορκωμοσίας είναι αμφίεση καθαρά Ελληνική που αργότερα καθιέρωσαν σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, εκτός από τα Ελληνικά (!). Στην Ελλάδα τους χρησιμοποιούσαν μόνο στις πολύ επίσημες τελετές οι Καθηγητές και με βάση το πρωτόκολλο.
    Η επαναφορά τους καθώς και η προσεγμένη τελετή ορκωμοσίας αποσκοπεί στην απόδοση κύρους και σοβαρότητας της στιγμής, για να χαραχτεί όσο το δυνατόν βαθύτερα στη μνήμη των αποφοίτων αλλά και των γονιών τους που τόσο κόπιασαν για να τη ζήσουν και τίποτα από τα λεγόμενά σας.
    Η συγκεκριμένη αμφίεση - τήβεννος του ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι μοναδική, έχει σχεδιαστεί από ειδικό και τα στοιχεία της έχουν ιστορικές αναφορές από την Ελληνική επανάσταση και την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Το καπέλο προέκυψε ανασχεδιάζοντας το Ελληνικό φέσι, ενώ η όλη διακόσμηση έχει αναφορές-συμβολισμούς από το συγκλονιστικό γεγονός που πρωταγωνίστησε ο Χρήστος Καψάλης και αποτελεί και το λογότυπο του Ιδρύματος.
    Η ελευθερία της άποψης είναι Δημοκρατία αλλά θα πρέπει να είναι και αληθινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά στην πληροφορική στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει πρόβλημα. Και το επίπεδο είναι καλό και υπάρχει και πολύ κόσμος στο τμήμα.

    Η ορκωμοσία έγινε σε δύο ημέρες γιατί δεν χωρούσε ο κόσμος μέσα στο μεγάλο αμφιθέατρο.

    Και τα παιδιά βρίσκουν δουλειά, γιατί έχουν καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή