Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Άγρια δολοφονία στο Μεσολόγγι από τον Καλλικράτη


Αρθρο του Γιώργου Ζήκου
Λίγα λόγια για την ιστορία πριν το συμβάν: Πρώτα ήταν οι πρόγονοι Μεσολογγίτες που “τρωγαν γάτες και ποντίκια” για να ελευθερωθούν και να ελευθερώσουν όλη την Ελλάδα. Συνδαιτυμόνες τους πρόγονοι Γαλατιανοί, Μποχωρίτες, Περιθωρίτες αλλά και πρόγονοι από τα γύρω χωριά της επαρχίας Μεσολογγίου που έδωσαν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα αφού η Ιστορία έπαψε να είναι της μόδας και σε λίγο θα απαγορευτεί και η αναφορά σε αυτή. Βλέπετε η ιστορία τότε γραφόταν με αίμα ενώ τώρα γράφεται …!
Μετά ήρθε η ελευθερία. Και η ευγνωμονούσα πολιτεία βάφτισε το Μεσολόγγι «Ιερή Πόλη» ενώ παράλληλα μεθοδευμένα και σε βάθος χρόνου της αφαιρεί εντελώς πραξικοπηματικά οικονομικούς πόρους (ζωτικές υπηρεσίες). Αλήθεια γνωρίζετε πολλές πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα που τους στερούν Διευθύνσεις Υπηρεσιών; Τώρα λοιπόν, με την επιβολή του Καλλικράτη ήρθε και η χαριστική βολή για τους ξεχασμένους και αδικημένους Μεσολογγίτες. Αν θυμόμαστε καλά κάποτε είχατε πει ότι τα τοπικά διαμερίσματα θα προσαρτώνται στο φυσικό τους χώρο. Και ποιος είναι ο φυσικός χώρος για το Γαλατά αν όχι το Μεσολόγγι; Για τους παλιούς η απόσταση Γαλατάς –Μεσολόγγι ήταν «ένα τσιγάρο δρόμος», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ο ήχος από τις καμπάνες του Μεσολογγίου φτάνει μέχρι το Γαλατά. Η δε Ναύπακτος που εμείς οι αχάριστοι Μεσολογγίτες (Γαλατιανοί - Περιθωρίτες) δεν θέλουμε να πάμε, είναι μόλις 42 χιλιόμετρα! Αλήθεια κύριε Παπαθανάση αν αποφασιζόταν η Παλαιοπαναγιά να ενωθεί με το Μεσολόγγι, τι θα κάνατε; Γιατί ο κ. Αναγνωστόπουλος, δήμαρχος του Μεσολογγίου είπε ότι θα έκανε το πρέπον και το ηθικό και θα έπαιρνε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην γίνει δεκτή μια τέτοια παράλογη ένωση. Κι εσάς κύριε Ραγκούση, σας ερωτώ μήπως ο φυσικός χώρος για το Κολωνάκι δεν είναι η Αθήνα αλλά ο Πειραιάς; Στηριζόμαστε λοιπόν στο αίσθημα δικαιοσύνης σας και ζητάμε ο Γαλατάς και το Περιθώρι να ενσωματωθούν από τώρα στο δήμο Μεσολογγίου, γιατί αν το αφήσουμε για αργότερα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ισχύσει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» ή κατά το λαϊκότερο «Στρίβειν δια του αρραβώνος». Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, απαιτούμε να γίνει η νεκροψία και να μας πείτε με ποια κριτήρια διαπράξατε αυτό το ανοσιούργημα και τα ονόματα των «σοφών» της επιτροπής που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς και χωρίς να μας δώσουν την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το δίκιο μας. Μήπως θέλετε να επαληθεύεστε τον ποιητή που έγραφε «…το Μεσολόγγι σκέλεθρο, γυμνό, ξεσαρκωμένο…». ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; Έχετε υποχρέωση να μας δώσετε μια πειστική απάντηση. Επίσης σας δηλώνω ότι προσφέρομαι οικονομικά να αναρτηθούν τα ονόματα όλων αυτών των «δίκαιων σοφών», αλλά και όλων όσων με τον ένα ή άλλο τρόπο βοήθησαν στην απογύμνωση του Μεσολογγίου στην είσοδο της πόλης αλλά και στις πλατείες των χωριών της Επαρχίας, ως άτομα ανεπιθύμητα και επικίνδυνα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πρότεινα ακόμη να ευαισθητοποιηθούν ο επιστημονικός, καλλιτεχνικός και όχι μόνο κόσμος αλλά και όσοι πολιτικοί αγαπούν ή έχουν υποχρέωση προς το Μεσολόγγι, να έρθουν το συντομότερο δυνατό σε ένα κοινό συμβούλιο υπό την αιγίδα του δημάρχου. Απευθύνω αυτή την επιστολή - παράπονο - διαμαρτυρία - έκκληση προς τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από κάτοικο μιας άλλης κατώτερης Ελλάδας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Καποιοι εχουν παραφρονησει εντελως σ αυτο τον τοπο.Καποιοι η δεν ξερουν ιστορια η κανουν πως δεν ξερουν.Η περιοχη που τωρα ονομαζεται Χαλκεια ειναι αυτη και μονον αυτη που εθελοντικα συνενωθηκε το 1994 και καμια αλλη.Οποιαδηποτε προσθηκη-προσχοριση εγινε οικιοθελως το 1998.Δεν πιεσαμε ουτε προσκαλεσαμε ουτε παρακαλεσαμε κανεναν.Απο την αρχαιοτητα μεχρι και σημερα ανηκαμε και ανηκουμε στην Ναυπακτια.Οταν ακομη την περιοχη κατοικουσαν οι ΟΖΟΛΕΣ ΛΟΚΡΟΙ.Οταν την περιοχη την ειχαν οι ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ.Οταν την περιοχη την ειχαν οι ΒΕΝΕΤΟΙ( ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΚΟ).Μετεπαναστατικα παλι ανηκαμε και ανηκουμε στην Ναυπακτια.Αν καποιοι για να χαιδεψουν αυτια τα ξεχνανε τι να κανουμε.Επαναλαμβανουμε ουτε αδικια διαπρατεται ουτε η αποφαση του υπουργειου ειναι εναντια στην θεληση των Δημοτων της Χαλκειας.Υπαρχουν ομοφωνες αποφασεις διαχρονικα.Ολα τα αλλα που κυκλοφορουν το μονο που κανουν ειναι κακο και ισως οδηγησουν καποιους στην διακιοσυνη.Ο Γαλατας και το Περιθωρι δεν ειπε κανεις να μην πανε στο Μεσολογγι.Αλωωστε κατι τετοιο προβλεπεται στο νομοσχεδιο.Ας κοιταξουν ολοι αυτοι γι αυτο και οχι να οικοιοποιουνται το ΟΝΟΜΑ ΧΑΛΚΕΙΑ που δεν τους ανηκε ουτε θα τους ανηκει.Ας κυνηγησουν αλλους για το εγκλημα του 1998.Εμεις και τους φιλοξενησαμε και τους τιμησαμε.Φτανει πια ΕΛΕΟΣ με τον καθε εναν που νομιζει οτι Η ΧΑΛΚΕΙΑ του ανηκει.ΑΝΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριο Ζήκο
    Να γράφεις δακρύβρεχτα, παλαιομοδότικα λογίδρια ξέρεις.
    Να μας πεί αν είσαι από τους 600 Γαλατιανούς που στις τελευυαίες εκλογές, ψήφισαν τον ένοχο της σημερινής κατάστασης, δηλ. ΣΑΚΑΡΕΛΟ ξέρεις; Π.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή