Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ….ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ

Η κατάπτωση της πολιτικής και η απαξίωση των πολιτικών δεν είναι ούτε ένα στιγμιαίο γεγονός ούτε φυσικά τυχαίο. Δυστυχώς οι λεγόμενοι και «εθνικοί ταγοί» με πράξεις και λόγια και επί σειρά ετών έχουν δημιουργήσει στην κοινή γνώμη την σημερινή αίσθηση της παρακμής και του βαλτώματος.
Φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι πολίτες. Δυστυχώς όλοι αυτοί εκλέγονται. Και εκλέγονται με ψήφους των πολιτών έστω και αν ορισμένοι εξ’ αυτών «κλέβουν» και σε αυτό το επίπεδο.
Η επιβεβαίωση για αυτή την ηθική κατάπτωση και την ξεδιαντροπιά που διακρίνει τους «εκλεγμένους» αφορά και τους δικούς μας «εκπροσώπους». Το ψέμα, την κωλοτούμπα, την διαπλοκή, το «μαγείρεμα» και τις τρικλοποδιές τις έχουν αναγάγει σε δεύτερη φύση τους (ίσως και πρώτη).
Κορυφαίο και τελευταίο παράδειγμα τα όσα είπαν πριν δύο μέρες οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Αιτωλ/νίας για τον Καλλικράτη αλλά και το θέμα της Περιφέρειας.
Ως γνωστόν η κυρία Σοφία Γιαννακά και ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν ανάμεσα σε αυτή την ελάχιστη μειοψηφία που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ με νύχια και με δόντια όλο το προηγούμενο διάστημα την υπόθεση ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την περιφέρεια έκτρωμα.
Μάλιστα και οι δύο τους, με ΑΡΧΗΓΟ και ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ τη Σοφία Γιαννακά, επιχείρησαν να κρατήσουν μικρό και απομονωμένο το Αγρίνιο. Προέβαλλαν και προώθησαν με κάθε τρόπο και τοπικά αλλά επιχείρησαν και κεντρικά (μέχρι το επίπεδο του Τόλιου έφτασε η κυρία Σοφία-παραπάνω δυσκολεύτηκε), το έκτρωμα του Παρατριχώνιου.
Και οι δύο κοντάρησαν, πολέμησαν και υπέσκαψαν το καθολικό αίτημα της Αιτωλοακαρνανικής κοινωνίας για ΑΛΛΑΓΗ της ερμαφδρόδιτης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.
Και όμως παρ’ όλο που όλα τα παραπάνω είναι σε όλους γνωστά αυτοί οι δύο εξέχοντες πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας τόλμησαν μόλις πριν μια-δύο ημέρες να πουν με προκλητικό τρόπο τα εξής:
ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ (εντός της Βουλής): Θα πρέπει να ξανακοιτάξουμε το ζήτημα της Περιφέρειας στην οποία ανήκει η Αιτωλ/νία!!!! Εμπρός αγαπητέ Παναγιώτη μπες μπροστά και ακολουθούμε εμείς!!! Εμπρός αλλά μήπως μας δουλεύεις; Τόσο καιρό που ήσουνα;
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: (δήλωση).: Χαιρετίζω τον «Καλλικράτη» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με γνώμονα τα αντικειμενικά κριτήρια και κόντρα σε τοπικισμούς και τοπικιστικά συμφέροντα!!! Από πότε το ανακαλύψατε αυτό κυρία βουλευτά μου. Από πότε; Αλλά έλεγε ο Τραπεζιώτης και άλλα ο Τόλιος!!! Στενός κορσές του είχες γίνει του ανθρώπου για τον Παρατριχώνιο!!!
Αλλά έτσι έχετε μάθει μέχρι σήμερα. Ατιμωρητί να λέτε και να ξελέτε. Να κάνετε και να ξεκάνετε…. Αλλά δυστυχώς με αυτά και αυτά το μόνο που έχετε κατορθώσει είναι να ξεκάνετε τον νομό και να εξαφανίσετε κάθε ελπίδα…..

1 σχόλιο:

  1. Τα εγκλήματα και των δύο είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που γράφετε. Πάντως ο ένας απο τους δύο έχει γρανιτένιες σκάλες στο σπίτι του. Και τι σπίτι!!!! Άρε ματσούκι που τους χρειάζεται.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ.... ΣΙΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή