Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ



Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι δήμοι του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, που σήμερα προχώρησαν σε σημαντικές αποφάσεις για την κτιριακή αναβάθμιση του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα ο δήμος του Αγρινίου προχωρά στην παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του 3ου Γυμνασίου (πρώην Μουσικό σχολείο) για το τρίτο Τμήμα του Πανεπιστημίου (Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) , ενώ ο δήμος Μεσολογγίου παραχωρεί δυο ιστορικά κτίρια της πόλης στο ΤΕΙ.
Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δυο δήμων:
ΑΓΡΙΝΙΟ
Αποδεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού για την παραχώρηση της χρήσης του 3ΟΥ Γυμνασίου Αγρινίου (πρώην Μουσικό Σχολείο) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι, παρά τις μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη σε σχολική στέγη, καθώς υπάρχουν σχολικές μονάδες με τεράστια προβλήματα, θεωρούμε προτεραιότητα της κοινωνίας μας την εγκαθίδρυση του Πανεπιστημίου στην πόλη και τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πανεπιστημιακής κοινότητας.
Νομίζω ότι αυτή η απόφαση διερμηνεύει τη βούληση του συνόλου της Αγρινιώτικης κοινωνίας και ταυτόχρονα διασφαλίζει, σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα αλλά και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Από το υστέρημα των σχολικών υποδομών της πόλης, αποφασίσαμε την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων του 3ΟΥ Γυμνασίου Αγρινίου (Πρώην Μουσικό Σχολείο), ενός κτιρίου 2.000 τ.μ., για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.
Έτσι εξασφαλίζουμε τη μετεγκατάσταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που σήμερα λειτουργεί στην Νεάπολη, αλλά και την εγκατάσταση του τετάρτου τμήματος, όταν αυτό λειτουργήσει, στην πόλη και σε κοντινή απόσταση από τις υπόλοιπες υποδομές, ώστε να υπάρχει μια ενιαία λειτουργία όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ύστερα από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, την προσεχή Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στις 11:30 πμ., θα γίνει η παράδοση από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο ΤΕΙ της πόλης, του ιστορικού κτηρίου της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και των κτηριακών εγκαταστάσεων των παλαιών καπναποθηκών, ώστε να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΙ για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Στην τελετή παράδοσης που θα γίνει στον αύλειο χώρο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, μεταξύ άλλων θα υπογραφούν από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής των κτηρίων, ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν σε αυτά.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του τονίζει: «Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που διαχειρίστηκε η δημοτική μας αρχή αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2007 ήταν η απειλούμενη συρρίκνωση του ΤΕΙ, λόγω της δραματικής μείωσης του αριθμού των σπουδαστών εξαιτίας της βάσης του 10.
Κυριολεκτικά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος μια σειρά συναντήσεων και επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναστρέψουμε την αρνητική κατάσταση που έτεινε να δημιουργηθεί για το ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου