Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Υπομονή…



Στην παρούσα συγκυρία για την Ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού χώρου είναι πολλές οι υποψηφιότητες.

Γράφει ο Νίκος Ζαφειρόπουλος


Πριν επιλέξω θα ήθελα να δω πολιτικές θέσεις και τις προθέσεις για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών από όλους, όσοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητα.
Θέλω να δω ποιος θα έχει ξεκάθαρη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει συγκυβέρνηση με ΝΔ και Σύριζα και ότι όταν θα έρθει η ώρα, θα συζητηθούν όλα στα όργανα με καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες.
Και το σημαντικότερο, θέλω να δω ποιος θα υπερασπιστεί και θα μιλήσει για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της διετίας 2009-2011 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι μάσκες έπεσαν και πλέον οι αντιμνημονιακοί κατάλαβαν πως μονόδρομος ήταν τελικά να προσφύγουμε σε ένα μηχανισμό στήριξης, διότι τότε η χρεωκοπία της χώρας ήταν προ των πυλών.
Θέλω ακόμη να ακούσω για το πώς φτάσαμε σε αυτό το τέλμα, γιατί και από ποιους, και προτάσεις για ανάπτυξη-παραγωγή- έξοδο από τα μνημόνια και μεταρρυθμίσεις που δεν θα μας ξανά φέρουν σε αυτή την κατάσταση. Αυτά λοιπόν περιμένω ως νέος σκεπτόμενος άνθρωπος με όραμα για ένα μέλλον το οποίο που προσδοκώ να μην είναι δυσοίωνο τόσο για μένα όσο και για όλους τους νέους ανθρώπους, που φεύγουν εκτός Ελλάδος, αλλά και για τους μεγαλύτερης ηλικίας που βλέπουν όλα αυτά που είχαν κεκτημένα με αγώνες αξιακούς και πολλών ετών εργασία,να χάνονται.
Υπομονή λοιπόν και προσμονή για να δούμε πρώτα, να κρίνουμε και μετά να στηρίξουμε αυτόν ή αυτήν που θα είναι «στο τιμόνι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου