Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Δεν απεμπολούμε την διαδρομή μας , χτίζουμε το μέλλον μας!!!!



      
Γράφει ο Ηλίας Αρβανίτης
Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μια πολύ μεγάλη διαδρομή στην πατρίδα μας, με τα καλά  της, αλλά και τα λάθη της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και να έχουμε κοντή μνήμη. Τα καλά της επιτεύγματα είναι κατά πολύ περισσότερα από τα λάθη της, πιστεύω να συμφωνείτε.
Είμαστε περήφανοι για την διαδρομή μας!!!

Από την μεταπολίτευση και μετά η Ελλάδα άλλαξε ριζικά και αυτό το οφείλουμε όλοι μας στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, με όλα τα λάθη των τότε κυβερνήσεων του. Όλοι μας πρέπει να το διαφυλάξουμε αυτό σαν κόρη οφθαλμού και να το λέμε στις συζητήσεις που κάνουμε, όχι μόνο για να μην ξεχνούν οι γηραιότεροι, αλλά και για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να είναι περήφανοι για τους αγώνες των προγόνων τους.
Η χώρα μας παραδόθηκε στην δεξιά το 2004, μετά τις χαμένες εκλογές,  έχοντας γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και το χρέος μας ήταν μικρό και μπορούσαμε να το διαχειριστούμε απόλυτα. Η καταστροφή δεν άργησε να έρθει από τους κακούς χειρισμούς, αλλά και τις αποφάσεις  των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή του νεότερου.  Η κατάσταση μετά το 2007 είχε ξεφύγει τόσο πολύ, που ανάγκασε την παράταξη της δεξιάς να δραπετεύσει κάνοντας εκλογές και όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσε  πλαστά και ψευδή στοιχεία στους εταίρους μας, αλλά και στην επόμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που είχε κερδίσει τις εκλογές με 44% με σύνθημά «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Οι αντίπαλοι μας όμως απομόνωσαν το «Λεφτά υπάρχουν» και έχτισαν επάνω σε αυτό το απόφθεγμα την αντιπολιτευτική τους δράση. Ναι το είπε αυτό ο τότε πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνο τις δύο αυτές λέξεις ξεκάρφωτα, αλλά αρκετές αράδες με πάρα πολλά «Αν» που ηθελημένα δεν ανέφεραν ούτε οι δραπετεύσαντες, αλλά ούτε και οι σημερινοί κυβερνόντες, επενδύοντας και οι δύο στο τότε κακό θυμικό και την δικαιολογημένη οργή του Ελληνικού λαού.
Τώρα που πέρασαν τόσα χρόνια από τότε κανείς δεν πιστεύει , ακόμα και αυτοί που τον λοιδορούσαν, ότι σε δύο μήνες κατέστρεψε την Ελλάδα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αν ανατρέξετε στην τότε εποχή θα θυμηθείτε ότι ήταν ο μόνος εκλεγμένος πρωθυπουργός που ζήτησε συναίνεση από τα άλλα κόμματα. Θα παραχωρούσε ακόμα την πρωθυπουργία του σε τρίτο πρόσωπο αρκεί να πήγαιναν όλοι μαζί να διαπραγματευτούν  με τους εταίρους μας για τα αυτονόητα. Οι αντίπαλοί μας όμως, οι μεν πρώτοι σκάρωναν Ζάππεια και οι άλλοι χαριεντίζονταν και έφτιαχναν στρατούς με αγανακτισμένους. Η κοινωνία δικαίως αντιδρούσε και ήταν οργισμένη. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος, τα έβαλε με τα ΜΜΕ και με επιχειρηματικούς κύκλους δείχνοντας σε όλους ότι είχε την χώρα σε πρώτη προτεραιότητα. Τότε έγινε η θεσμική εκτροπή με αφορμή το δημοψήφισμα και τρένο την αποστασία, με τις γνωστές συνέπειες. Μετά τις επαναλαμβανόμενες εκλογές, ο λαός θέλοντας να εκδικηθεί πίστεψε πρώτα στα Ζάππεια και  μετά στην «πρώτη φορά Αριστερά» με το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με τα γνωστά αποτελέσματα, που τα έχουμε βιώσει όλοι στο πετσί μας. Η αποκορύφωση όλων ήταν η Βαρουφιάδα και τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης, για να μην πω για τις συντάξεις πείνας και το αφορολόγητο έκτρωμα, ούτε για τις πωλήσεις και παραχωρήσεις των δημόσιων αγαθών και  της περιουσίας της πατρίδας μας.
Και τώρα τι; Υπάρχει μέλλον;
Η πατρίδα απαξιώνεται στη διεθνή σκηνή και πρέπει να προλάβουμε να σώσουμε ότι μπορούμε. Να φέρουμε την πολιτική και πάλι στην πρώτη γραμμή και να ενεργοποιηθούν ξανά οι πολίτες. Η Δημοκρατική Παράταξη θέλει πολύ δύσκολα για να πάρει μπροστά και να κάνει πράξη  τις ιδέες της και τις αξίες της. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Χωρίς εγώ και θέλω. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τρέξουμε και να φτάσουμε στην κορυφή. Χωρίς τρικλοποδιές και ατομικές διαδρομές. Μόνο η κορυφή μας αξίζει. Χωρίς ωχαδερφισμούς. Μόνο τότε θα έχουμε μια έντιμη διαδρομή προς την κορυφή. Μόνο με εξωστρέφεια. Χωρίς εσωστρέφεια. Μόνο με συμπόρευση όλων των Δημοκρατικών δυνάμεων. Χωρίς αποκλεισμούς. Μόνο με σύνθεση απόψεων. Χωρίς μονολόγους. Μόνο αλήθειες και καθαρές κουβέντες. Χωρίς ψέματα και παραπλανητικούς λόγους . Μόνο με  αγώνες κατακτάμε τα αυτονόητα. Χωρίς αγώνες για καρέκλες και αξιώματα.
Λέμε «Ναι» στην συμπόρευση, αλλά διαφυλάττοντας και διαχωρίζοντας ο καθένας τα του οίκου του. Όλοι μαζί κάτω από την ίδια ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που όλοι μαζί θα την κάνουμε πολύ μεγάλη γιατί δεν μας περισσεύει κανένας, αλλά δεν θα παρακαλέσουμε  και κανέναν. Όποιος είναι δημοκράτης και προοδευτικός όχι μόνο  κατ’ όνομα, αλλά και στην πράξη, έχει ιδέες και αξίες, ας έρθει μαζί μας. Η αγκαλιά μας θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Μια αληθινή αγκαλιά χωρίς δεύτερες σκέψεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, ή κτυπήματα κάτω από την μέση. Όλα αυτά πόνεσαν και έφεραν την παράταξή μας στην πρότερη δεινή θέση. Αυτή η θέση δεν είναι στο DNA μας, ούτε την αξίζει η διαδρομή μας. Πρέπει να τιμήσουμε την διαδρομή μας και τις παρακαταθήκες που μας άφησαν ο Ανδρέας, η Μελίνα, ο Γιώργος, ο Αντώνης και τόσοι άλλοι που έχουμε χάσει και μας κοιτούν από τον ουρανό λυπημένοι. Όλοι τους αγωνίζονταν για την  ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης με τα μεγαλόπνοα σχέδια και έκαναν αγνούς αγώνες, με ένα μόνο σκοπό, που δεν ήταν άλλος παρά μόνο το καλό της πατρίδας. Να βάλουμε όλοι πλάτη για τη θετική τροχιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πολιτική σκηνή του τόπου, ώστε να κάνει πολλούς καρπούς, που θα τους δρέψουμε όλοι μαζί και πιο πολύ η πατρίδα. Το μέλλον μας ανήκει, ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γιατί ίσως να μην υπάρξει άλλη και τότε θα πρέπει να απολογηθούμε στις επερχόμενες γενιές και εκεί οι δικαιολογίες δεν έχουν θέση. Καθαρές κουβέντες. Μη διαπραγματεύσιμες αξίες.
Η ισότιμη συμμετοχή στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Κινήσεων Πολιτών είναι πια δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε όλοι  μαζί για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο, από την επάνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε κραταιά θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας και μάλιστα η πρώτη θέση, ώστε να γίνει το εφαλτήριο εκκίνησης για μια καλύτερη Ελλάδα που θα ανήκει και πάλι στους Έλληνες, για να θυμηθώ τα λόγια και τις πράξεις του Ανδρέα Παπανδρέου.
Μόνο έτσι το ισοζύγιο της πολιτικής θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο και θα απολαύσουμε όλοι  μαζί τα αποτελέσματά  του και πιο  πολύ η πατρίδα. Για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.
Στο χέρι μας είναι να χτίσουμε γερές βάσεις και να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας. Όλοι μαζί μπορούμε να διαφυλάξουμε την διαδρομή μας και να πετάξουμε προς το μέλλον. Το ψέμα και η ανηθικότητα έχει κοντά ποδάρια και σαθρό υπόβαθρο και δεν μας αξίζουν. Δεν είναι για εμάς ο τρίτος πόλος, ούτε φυσικά και ο δεύτερος πόλος. Όλοι μαζί μπορούμε να ξαναγίνουμε ο πρώτος πόλος γιατί μόνο αυτός μας ανήκει και μας αξίζει. Γιατί εμείς με την ιστορία και διαδρομή μας ερχόμαστε από πολύ μακριά και με τις δημοκρατικές ιδέες και αξίες που έχουμε θα πάμε ακόμα πιο μακριά.
Καλό  μας αγώνα!!!

Ηλίας Αρβανίτης
Στέλεχος Κινήματος δημοκρατών Σοσιαλιστών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου