Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Βόμβα μεγατόνων η κατάσταση στις φυλακές»...

 


Για «βόμβα μεγατόνων υπό έκρηξη» κάνει λόγο ο βουλευτής Απόστολος Κακλαμάνης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις... φυλακές και τους χώρους κράτησης υπηρεσιών ασφαλείας.

«Το πλήθος, η σύνθεση και οι συνθήκες διαβίωσης των προσωρινώς ή λόγω καταδίκης κρατουμένων στις φυλακές και τους χώρους κράτησης διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας και η πλήρης ανεπάρκεια σε οργάνωση και προσωπικό και σε κτηριακές υποδομές και μέσα του σωφρονιστικού μας συστήματος, συγκροτούν ''βόμβα μεγατόνων υπό έκρηξη''», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά αποδράσεων, ο κ. Κακλαμάνης τονίζει πως «κατεπείγει η σχεδιασμένη, ταχύτατη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επερχόμενων ανυπολόγιστων συνεπειών εις βάρος της εσωτερικής ασφάλειας και της διεθνούς θέσης της χώρας».

Δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι οι πλείστοι των 15.000 περίπου κρατουμένων είναι αλλοδαποί, «μοναδική λύση του προβλήματος είναι η κατάρτιση διμερών συμφωνιών αμοιβαίας έκτισης των ποινών κρατουμένων στη χώρα προέλευσης και σε περίπτωση παρέλευσης εύλογου χρόνου, όπως στις περιπτώσεις χωρών (Αλβανία) που χρονίζουν οι συσχετικές διαπραγματεύσεις, η άμεση απέλαση με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή δραστών που επιβάλλεται η συνέχιση της παραμονής σε μια ή περισσότερες φυλακές, όντως, όμως, υψίστης ασφαλείας».

Επιβάλλεται, επίσης, σύμφωνα με τον βουλευτή, η απέλαση όλων των συλλαμβανομένων κατά την έξοδό τους από τη χώρα λαθρομεταναστών αντί της προσαγωγής και καταδίκης τους λόγω παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Η ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη στις 9.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου