Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στο στόχαστρο εκατοντάδες λογαριασμοί στη Δυτική Ελλάδα

 
     
Σε έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών 689 ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, ιατρών του ΕΣΥ κ.ά., προχωρούν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας
Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που τέθηκε υπ' όψιν των υπευθύνων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι περισσότεροι ελέγχονται για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής κυρίως μέσω εικονικών τιμολογίων. Μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο έχουν αποσταλεί στις τράπεζες 368 διαφορετικά αιτήματα για άνοιγμα των λογαριασμών, αριθμός προφανώς σχεδόν αντίστοιχος με τις υποθέσεις που διερευνώνται από τον ΣΔΟΕ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για πρωτοφανή αριθμό προσώπων που ερευνούνται από μια περιφερειακή υπηρεσία, δείγμα της δραστηριότητας επίορκων υπαλλήλων και υποθέσεων παράνομων συναλλαγών.

Από τον ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διενεργείται έλεγχος για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, για υποθέσεις διαφθοράς σε τρεις κοινότητες στην Κεφαλλονιά, για νέο μεγάλο κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων και ιδιωτών στη Ζάκυνθο, για κύκλωμα εικονικών τιμολογίων στην Ηλεία και άλλες πολλές υποθέσεις με εμπλοκή κυρίως δημάρχων και εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: tovima.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου