Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στο Πειθαρχικό υπάλληλοι της Περιφέρειας από την Ναύπακτο

epi-dimosio
        
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ξεκίνησε τις συνεδριάσεις του σήμερα, παρουσιάστηκαν πέντε υπάλληλοι του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ναυπάκτου, που έχουν ήδη τεθεί σε αργία με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Συγκεκριμένα, σε αργία τέθηκαν οι πέντε από τους έξι υπαλλήλους της υπηρεσίας του Τμήματος Μεταφορών της Ναυπάκτου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και πλέον οι υπάλληλοι που κατηγορούνται για πειθαρχικά παραπτώματα κλήθηκαν χθες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας.
Η παραπομπή των υπαλλήλων ζητήθηκε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που μετά από έλεγχο προέβησαν σε συγκριμένες διαπιστώσεις ως προς το Τμήμα για μια σειρά παραπτωμάτων από τους περισσότερους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για περιπτώσεις εξέτασης υποψηφίων, τήρησης των καρτελών, του ωραρίου κλπ, ενώ ο έλεγχος έγινε μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει το 2010 σε βάρος τους.
Έτσι ζητήθηκε η παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβουλιο και η διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος τους και ο Περιφερειάρχης μετά το πόρισμα και το αίτημα των Επιθεωρητών προχώρησε στην απόφαση να θέσει τους υπαλλήλους σε αργία, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ουσιαστικά με αυτήν την απόφαση το Τμήμα Μεταφορών της Ναυπάκτου, κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι είναι οι πέντε από τους έξι που έχει συνολικά η υπηρεσία!
Οι περιπτώσεις των πέντε παραπεφθέντων υπαλλήλων εξετάστηκαν σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που απαρτίζεται από έναν δικαστικό, τον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας και από έναν υπάλληλο που προέκυψε μετά από κλήρωση και που δεν προέρχεται από την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Οι υπάλληλοι θα βρίσκονται σε αργία, μέχρι το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφανθεί για τα πειθαρχικά αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται. Ανάλογα με την απόφαση του Πειθαρχικού, οι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό. Οι σχετικές διαδικασίες όμως πλέον θα είναι άμεσες, με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν με τον Πειθαρχικό Κώδικα των υπαλλήλων. Γι αυτό το λόγο και εξαιτίας της αυστηροποίησης των κανονισμών που υπάρχουν, οι υπάλληλοι τέθηκαν αμέσως σε αργία
Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας για την τύχη των υπαλλήλων δεν έχει γίνει γνωστή και αυτό αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου άλλη μια φορά μέχρι τις γιορτές και θα συνεχίσει μετά το Πάσχα, αφού καλείται να εξετάσει δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για σημαντικές ή λιγότερο σημαντικά παραπτώματα. Ανάμεσα στους υπαλλήλους αυτούς είναι και άλλοι που προέρχονται από υπηρεσίες της Αιτωλ/νίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr το «ρεκόρ» των ελεγχόμενων υπαλλήλων το κατέχει η Ηλεία με περίπου 25 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου