Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτική συνάντηση για το Leader (φωτο)



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας από τη Τριχωνίδα Α.Ε, έγινε στα πλαίσια της δεύτερης προκήρυξης του τοπικού της προγράμματος Leader
Η παρουσίαση έγινε από την Ομάδα Τοπικής Δράσης της "Τριχωνίδα Α.Ε." και συγκεκριμένα από τον διευθυντή της Ο.Τ.Δ του Leader κ. Χαράλαμπο Καφρίτσα, τον γεωπόνο της ομάδας κ. Απόστολο Αυγέρη και τους δύο πολιτικούς μηχανικούς της ομάδας, κ. Σπύρο Σίμο και Μετζετζή Παντελή ενώ για το πρόγραμμα αρχικά μίλησε η Διευθύντρια της εταιρίας κ. Ευφροσύνη Δελή.
« Οι παρεμβάσεις της δράσης αυτής, δίνουν τη δυνατότητα στις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται να αναπτυχθούν και να αξιοποιηθούν τα βέλτιστα» τόνισε η κ. Δελή. Το παρών στην συνάντηση έδωσαν αντιδήμαρχοι καθώς και ο Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός.

To πρόγραμμα καλύπτει 8 Καλλικρατικούς Δήμους των Νομών Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Η προσέγγιση Leader αποτελεί συνέχεια της εφαρμογής της πρωτοβουλίας leader 1, 2 και leader + και ο προϋπολογισμός της κάθε πρότασης θα ξεκινά από 300.000 ευρώ. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που αφορά περιφέρειες και συγκεκριμένα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα 5.000 κατοίκων και κάτω. Στον δήμο Αγρινίου καλύπτει εννιά συνολικά Δημοτικές Ενότητες και κοινότητες : Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Νεάπολης, την τοπική κοινότητα Κερασέας , την δημοτική κοινότητα Παραβόλας και Στράτου(εκτός από το Καστράκι) και τις τοπικές κοινότητες Παντάνασσας και Νερομάνας. «Το πρόγραμμα έχει όλες εκείνες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες που αγκαλιάζουν τη λίμνη» σχολίασε ο κ. Καφρίτσας.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα επαγγελματικών κλάδων ενώ όπως ξεκαθάρισαν τα μέλη της ομάδας, πρόταση μπορεί να κατατεθεί και για κλάδο εκτός προγράμματος αρκεί να κινείται μέσα στα υπόλοιπα πλαίσια αγροτικής ανάπτυξης. Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή και βελτίωση ακινήτων και ο λοιπός νέος εξοπλισμός που θα χρειαστεί μία επιχείρηση ή ένα έργο κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου