Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Επιστρέφουν οι πρώην

Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος; Μπορείς να το πεις και έτσι. Το βράδυ της Δευτέρας κάποια μέλη της αποστολής του Παναιτωλικού, κάπως έτσι θα νιώσουν στο Παγκρήτιο
Όταν θα διαβούν τις πύλες του Παγκρήτιου σταδίου, που έζησαν, άλλος πολλά, άλλος λιγότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής τους ζωής. Η τωρινή τους ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη της πρώην, σε μια μάχη απʼ την οποία διακαώς θέλουν να βγουν νικήτριες και οι δύο.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να έχουν θέση συναισθηματισμοί, αλλά όπως και να το κάνεις, κανείς δεν είναι φτιαγμένος από άψυχα υλικά. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να σκεφτούν κάτι άλλο από την επιβίωση της ομάδας τους. Και την προσωπική τους επιβίωση. Τέτοιο χαρακτήρα έχει η αναμέτρηση.

Ο Νίκος Καραγεωργίου πέρασε τα σημαντικότερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας στο Ηράκλειο. Σχεδόν μια επταετία έμεινε στον πάγκο του Εργοτέλη. Τώρα θα βρεθεί πρώτη φορά απέναντί του. Σε μια χρονική συγκυρία που κρίνεται το μέλλον του. Γιατί, αν η ομάδα στην οποία εργάζεται από τον Ιούλιο δεν πείσει ότι είναι σε θέση νʼ ανατρέψει την άσχημη εικόνα που εμφανίζει τελευταία, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών, ενδεχομένως να αναζητάει σε λίγες μέρες τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


Προφανώς και ο ίδιος θα ήθελε πολύ όταν τεθεί αντίπαλος της πρώην ομάδας του, η τωρινή του να βρίσκεται σε θέση ισχύος. Όσοι τον αγαπούν στο Ηράκλειο να θαυμάζουν την εξέλιξή του και όσοι τον μισούν να ζηλεύουν που φεύγοντας από εκεί η καριέρα του πήρε τα πάνω της.

Η σημερινή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και προφανώς ανεπηρέαστη από τις εκατέρωθεν επιθυμίες. Ούτε ο Καραγεωργίου πάει με τον αέρα που ήθελε στην Κρήτη, ούτε η ομάδα του είναι εκείνη που ο ίδιος και όλοι μας περιμέναμε. Και σε σχέση με τον Εργοτέλη, βρίσκεται πολλούς βαθμούς πίσω. Ο Παναιτωλικός είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το μεθαυριανό παιχνίδι αποκτά τον χαρακτήρα τελικού. Στο πρώην «σπίτι του» ο Καβαλιώτης τεχνικός δίνει εξετάσεις.

Αμήχανα επίσης θα νιώθουν και κάποιοι παίκτες που φόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια τη φανέλα του Εργοτέλη. Για τον Δάρλα το διάστημα ήταν πολύ μικρό αν και πρόσφατο. Ο Μελισσάς ξαναπήγε εκεί ως μέλος και άλλων ομάδων πριν το αυριανό ταξίδι. Η περίπτωση του Σίλβα Τζούνιορ μοιάζει πολύ με εκείνη του Καραγεωργίου.

Ο Βραζιλιάνος αποχωρώντας το καλοκαίρι από το Ηράκλειο πήρε μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο ίδιος άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το ποδοσφαιρικό τέλος του πλησιάζει. Αλλά ακόμα και αν συνέχιζε να παίζει μπάλα για κάποιο διάστημα, δύσκολα θα επέστεφε στο Παγκρήτιο. Κι όμως, εκεί κάνει ουσιαστικά μια νέα αρχή. Μετά το παιχνίδι με τη Νίκη στο οποίο έπαιξε αλλαγή, τη Δευτέρα αναμένεται να παίξει στην αρχική ενδεκάδα.

Είναι βέβαιο πως θέλει να κερδίσει το στοίχημα και να μην «προδώσει» την εικόνα του. Εκείνη που διατηρούν στη μνήμη τους οι φίλοι του στην Κρήτη από την εξαετή θητεία του. Που τον κατατάσσει τους σημαντικότερους ξένους που πέρασαν από τον Εργοτέλη όσο βρίσκονταν στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χρήστος Στούμπος-Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου