Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Βασίλης Παπαθανασίου: Να διατηρηθούμε ψηλά

Για μια νεοφώτιστη ομάδα δεν είναι συνηθισμένο να έχει «αλώσει» τις έδρες όλων των ομάδων που πρωταγωνιστούν. Ο Απόλλωνας Δοκιμίου το έχει ήδη καταφέρει. Νίκησε και τον Ναυπακτιακό (0-2) και τον Όμηρο (0-1) και το περασμένο Σάββατο το Αντίρριο (1-4). Εκεί που οι τρεις πρωτοπόροι δεν έχουν χάσει από άλλη ομάδα.
Εκτός από τις τρεις κορυφαίες της κατηγορίας, έχει κερδίσει ή έχει πάρει ισοπαλία σε όλες τις έδρες που αγωνίστηκε. Η μοναδική του ήττα καταγράφηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από την ουραγό της βαθμολογίας ΑΕ Τρίκορφου. Έτσι, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί η μέχρι τώρα εντυπωσιακή του πορεία, που τον κατατάσσει στην 4η θέση.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Δοκιμίου Βασίλης Παπαθανασίου, μίλησε στην εκπομπή “ΣΠΟΡ στις 12” στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΔΥΤΙΚΑ 961 FM”, τονίζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας του. Για τη δουλειά που γίνεται, για τον στόχο που σχεδόν υλοποιήθηκε. Για τα μυστικά της επιτυχία και το μέλλον.

Για τα χαρακτηριστικά του Απόλλωνα: «Είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη από το καλοκαίρι ακόμα, πριν πάω εγώ, από τον κύριο Μπαλτούμα τον οποίο διαδέχτηκα. Έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα στα τρία χρόνια που ήταν στον Απόλλωνα. Τώρα η ομάδα συνεχίζει με ένα άλλο τρόπο δουλειάς, με άλλο ρυθμό. Υπάρχει οργάνωση, παίκτες με φιλοδοξίες, απ’ τους οποίους οι δεκαέξι είναι αρκετά μικροί. Υπάρχουν και μεγαλύτεροι που αγαπάνε την ομάδα. Διαθέτει ένα μείγμα ποδοσφαιριστών που συγκροτούν ένα σύνολο με ομοιογένεια. Δοκιμιώτες με κοινά ενδιαφέροντα, που πάνω απ’ όλα βάζουν την ομάδα».
Όταν ανέλαβε ο ίδιος υπήρχε αρκετή γκρίνια. Στην πορεία όλα διορθώθηκαν: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Υπήρξε ένα διάστημα με εκνευρισμό στο σύλλογο. Αυτό έχει αποκατασταθεί απ’ όλες τις πλευρές και το διοικητικό συμβούλιο και τους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες στο τοπικό ποδόσφαιρο για να δουλέψει ένας προπονητής».
Για την καλύτερη παρουσία της ομάδας στα εκτός έδρας απ’ ότι στα εντός: «Ο Απόλλωνας δίνει ουσιαστικά εκτός έδρας όλα του τα παιχνίδια φέτος. Το EMILEON δεν είναι η έδρα μας. Βέβαια είναι φιλόξενο, μας παρέχουν οι άνθρωποί του ότι χρειαζόμαστε, αλλά από τη στιγμή που το χρησιμοποιούμε μία φορά κάθε δεκαπέντε μέρες για τον αγώνα και καθόλου για προπονήσεις, θεωρούμε ότι δεν είναι η έδρα που μπορεί η ομάδα να τη νιώσει σαν σπίτι της. Φυσιολογικό είναι να χαθούν παιχνίδια στην έδρα αυτή. Πιστεύω θα το διορθώσουμε και από δω και πέρα, που φεύγει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών θα έχουμε καλύτερη πορεία».
Για τους στόχου του από δω και μπρος και αν η 4η θέση ζαλίζει τον Απόλλωνα Δοκιμίου: «Δεν τρελαινόμαστε. Απ’ την αρχή ο στόχος ήταν η οχτάδα και να πλασαριστούμε σε μια πολύ καλή θέση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση, ισόβαθμοι με τον Κεραυνό Γαβαλούς και σε μια – δύο αγωνιστικές θεωρώ ότι τον στόχο μας θα τον έχουμε πετύχει. Άγχος δεν έχουμε και το επόμενο βήμα είναι να προωθηθούν και άλλα νέα παιδιά στην ομάδα, που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αν μπορούμε με αυτά τα παιδιά να διατηρηθούμε στη θέση που είμαστε τώρα, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας».
Στο ερώτημα αν θα παλέψει για να βρεθεί σε απόσταση από την κορυφή ικανή να δώσει συμμετοχή στα Play-off, απάντησε: «Όπως είπα, ο στόχος είναι η οχτάδα και επιτεύχθηκε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατηθείς στο επίπεδο που βρίσκεσαι και δύσκολο να πείσεις αυτά τα παιδιά ότι πρέπει να βλέπουν τον κάθε αγώνα ξεχωριστά για να διατηρηθείς εκεί που είσαι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, με τα νέα παιδιά που θα προωθηθούν στα επόμενα παιχνίδια».
Για ένα από τα παιδιά που αναδείχτηκε από τον Απόλλωνα, τον Νίκο Κοντοπάνο, ο οποίος την Τρίτη δόθηκε δανεικός ως το καλοκαίρι στον Ναυπακτιακό, είπε: «Ο Νίκος είναι εξαιρετικό παιδί χαμηλών τόνων. Έρχεται στο γήπεδο, σκύβει το κεφάλι και δουλεύει. Εκρηκτικός παίκτης, που τον διακρίνει η τεχνική του κατάρτιση. Πήγε σε έναν πιο ανταγωνιστικό σύλλογο, γιατί, μην κρυβόμαστε, ο Ναυπακτιακός δεν είναι σύλλογος για να παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα. Πιστεύω θα βοηθηθεί στον Αστέρα και θα βελτιώσει το δικό του επίπεδο, για να σταθεί και σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα».
Αν υπάρχει μυστικό στην… ειδίκευση του Απόλλωνα να κερδίζει τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας στις έδρες τους: «Προσπαθούμε να δούμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Διαβάζουμε τον αντίπαλο και τον τρόπο που παίζει. Κοιτάζουμε τα στοιχεία που διαθέτουν οι αντίπαλοι παίκτες, την προσωπικότητα, την εμπειρία, την ποιότητα και προσπαθούμε να τους περιορίσουμε. Ή αν έχουν αδύνατα σημεία, αν είναι αργοί στο παιχνίδι τους. Σε αυτά τα δεδομένα βάζουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά και με υπομονή στο παιχνίδι μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ειδικά οι ομάδες που έχουν στόχο από την αρχή να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν και ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Μελετώντας τον είναι εύκολο για μια ομάδα που στέκεται μέσα στο γήπεδο και εφαρμόζει όσα δουλεύει στην προπόνηση, να διεκδικήσει ότι καλύτερο, παρά απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ανταρτοπόλεμο και κακό ποδόσφαιρο».
Αν έχει κάποια ομάδα τον πρώτο λόγο για τον τίτλο: «Και οι τρεις που έχουν ξεχωρίσει στον βαθμολογικό πίνακα έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Είναι πάρα πολύ καλές, καλοδουλεμένες ομάδες. Δεν θα ήθελα να δώσω αυτή τη στιγμή τον τίτλο του φαβορί σε κάποια. Και οι τρεις είναι υποψήφιες, χωρίς να αποκλείεται, με λιγότερες πιθανότητες, να μπει και άλλη στην τετράδα. Θεωρώ ότι και ο Κεραυνός Γαβαλούς είναι μια ανταγωνιστική ομάδα καλά δουλεμένη και μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο στην τετράδα».
Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου