Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Δυσφορία για την παράκαμψη της πρότασης Μωραΐτη


Καλύτερο συντονισμό χωρίς αιφνιδιασμούς ζήτησε ο Βενιζέλος από Χατζηδάκη
Αφορμή η τροπολογία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που εισηγήθηκε ο Θάνος Μωραΐτης και που παρέκαμψε ο υπουργός Ανάπτυξης
Καλύτερο συντονισμό, με το ΠαΣοΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, πριν την εξαγγελία των πρωτοβουλιών του ζήτησε από κ. Κ. Χατζηδάκη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν το ΠαΣοΚ κατέθεσε την τροπολογία του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και λίγες ημέρες αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε αιφνιδιαστικά τη δική του με άλλες ρυθμίσεις, είχε προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Ιπποκράτους και έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα του συντονισμού της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος και το κλιμάκιο του ΠαΣοΚ, στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Ι. Μανιάτης, Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης, Χρ. Γκόγκας και Χρ. Πρωτόπαπας, έθεσαν επίσης το θέμα της τροπολογίας για τις ευπαθείς ομάδες, την οποία απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών, στην οποία όμως περιλαμβανόταν διάταξη που εξαιρούσε τους οδηγούς των αστικών λεωφορείων και του μετρό από το ενιαίο μισθολόγιο εξαιτίας του δύσκολου ωραρίου τους και της ευθύνης που έχουν για την ασφάλεια των επιβατών.


«Το 2013 και ιδίως το πρώτο εξάμηνο είναι καθοριστικό γιατί πρέπει ο Έλληνας πολίτης, κάθε επιχείρηση, κάθε εργαζόμενος, ο άνεργος κάθε οικογένειας να νοιώσει


ότι κάτι αλλάζει. Και αλλάζει. Είναι σημαντικό ότι έχει μειωθεί ο λεγόμενος κίνδυνος της χώρας, ότι έχει ακυρωθεί ο λεγόμενος νομισματικός κίνδυνος και άρα μπορούμε να προχωρήσουμε προς την ανάσχεση της ύφεσης, την ανάσχεση της ανεργίας, τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης», δήλωσε έπειτα από τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος. Και επισήμανε ότι οι μεγάλοι στόχοι για τους επόμενους μήνες είναι δύο, ρευστότητα και απασχόληση, και έχει πολύ μεγάλη σημασία όλοι οι μηχανισμοί να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και το ΕΣΠΑ που πρέπει να γίνει ένα ΕΣΠΑ κρίσης.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου