Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

“Μαυρογιαλούρος” ο Μαυραγάνης, λένε οι εφοριακοί

 
ΜαυραγάνηΑντιδράσεις προκαλούν οι νέες αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών, που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών κάνει λόγο για «Μαυρογυαλουρισμό» του υφυπουργού Οικονομικών, τονίζοντας ότι «δεν κατάλαβε τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις του».
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ–ΔΟΥ αναφέρει:
«Δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής. Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.
Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της (τα πλήρη κείμενα στο http://www.poedoy.gr) τονίζει:
1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ – ΕΝΙΑΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.
2. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.
3. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις.”.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά προβλέπονταν μετακινήσεις 107 διευθυντών και υποδιευθυντών και 58 προϊσταμένων, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τους εφοριακούς να κάνουν λόγο για «καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια».
Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.
Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάςτοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α ΔΟΥ Αθηνών.
Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου