Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Το Κίνημα «σφάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore των πολιτικών: Καταργείται τον νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου!

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την ρύθμιση που επιτρέπει στους βουλευτές να έχουν offshore.

Σύμφωνα με το Κίνημα, ο ΣΥΡΙΖΑ με την συγκεκριμένη ρύθμιση καταργεί τον νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου που απαγόρευε σε όλους τους πολιτικούς να έχουν offshore.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος:
Με το νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου απαγορεύτηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.
Τώρα, με το άρθρο 178 του νόμου για τον «δημοσιονομικό κόφτη», που δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κυβέρνηση τροποποιεί τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου και επιτρέπει πλέον σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες, όπως και σε άλλες εταιρείες, που έχουν έδρα οποιοδήποτε κράτος συνεργάσιμο φορολογικά.
Με άλλα λόγια, αν ένας φορολογικός παράδεισος χαρακτηρισθεί «συνεργάσιμο φορολογικά κράτος», με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να βρεθεί στη χώρα αυτή με offshore εταιρεία!
Πρόκειται για σκάνδαλο, για ρύθμιση που πλήττει το κύρος της δημόσιας ζωής!
Ποιους θέλουν να καλύψουν;
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ζητά την άμεση νομοθετική κατάργηση της συγκεκριμένης τροποποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου