Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η αγωγή του Γιώργου Παπανδρέου στον Φαλτσιανί και η αποζημίωση 500.000 ευρώ

Η αποχή των δικηγόρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους κατά του Ασφαλιστικού, έχει «παγώσει» την υπόθεση της αγωγής του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του Εβρέ Φαλτσιανί, που είχε υποκλέψει τη λίστα Λαγκάρντ με καταθέτες της HSBC.

Η αγωγή του κ. Παπανδρέου με την οποία ζητεί αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον Εβρέ Φαλτσιανί, επρόκειτο να συζητηθεί πριν από ενάμιση μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για το ασφαλιστικό.
Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη και από τον Ιταλό δημοσιογράφο Αντζέλο Μινκούτζι, με τον οποίο συνέγραψε το βιβλίο του «το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» ο Φαλτσιανί. Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου «οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή του, για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους. Αποτύπωσαν στο βιβλίο, «σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου».
Σημειώνεται πως ο Φαλτσιανί έγραφε στο βιβλίο του ότι «ο Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατομμύρια στο εξωτερικό». Μάλιστα, η πλευρά του κ. Παπανδρέου είχε παρουσιάσει ως αποδεικτικό στοιχείο, έγγραφο του τότε ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται πως δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του στη λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται, εξάλλου πως την ίδια στιγμή, ομάδα ανακριτών, υπό τον Ηλία Ζαγοραίο, ετοιμάζεται να πάρει συμπληρωτματική κατάθεση στον Φαλτσιανί στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου