Αντίστοιχες όμως ήταν οι αντιδράσεις και σε πολλές υποψηφιότητες της ΔΗΜΑΡ, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί η ηγεσία να ευαγγελίζεται συμπαράταξη δυνάμεων, τα στελέχη όμως έχουν ενίοτε άλλη γνώμη…
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πρώην υπουργού Συμεών Κεδίκογλου, οι συζητήσεις με τον οποίο όχι μόνο ήταν προχωρημένες, αλλά είχαν καταλήξει και ο κ.Κεδίκογλου θα ήταν επικεφαλής της λίστας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Εύβοια. Οι αντιδράσεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ υπήρξαν έντονες και αποδείχθηκαν …αξεπέραστες, αφήνοντας τελικά τον πρώην υπουργό εκτός ψηφοδελτίου. Εξηγώντας ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media τι ακριβώς έγινε, δεν αρνείται ότι μετά από πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε να συστρατευθεί. «Πίστευα και πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις»,λέει, συνεχίζοντας όμως ότι «δεν φανταζόμουν, αφελώς ίσως, ότι αυτό θα επέφερε αντιδράσεις όχι στην μεγάλη πλειοψηφία των απλών ψηφοφόρων που χάρηκαν (και σας ευχαριστώ για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματά σας), αλλά σ' αυτούς που φοβούνται ότι η όποια αλλαγή διαταράσσει τις ισορροπίες. Όλους αυτούς που ενώ η ηγεσία επιθυμεί τη διεύρυνση επιμένουν σ' ένα μικρό φοβικό κόμμα, στη λογική του μαγαζιού, του κλειστού επαγγέλματος, της επετηρίδας».
Για αυτούς τους τελευταίους μάλιστα υποστηρίζει ότι έθεσαν τη λογική του «ή εμείς ή αυτός», με τον ίδιο όμως να μην έχει πάει εκεί για να αποκλείσει κανέναν, αντίθετα να θέλει να ενώσει και όχι να αντιπαρατεθεί με φίλους με τους οποίους έδωσε κοινούς αγώνες. «Ανη επιστροφή μου στο ψηφοδέλτιο (γιατί από το χώρο δεν έφυγα ποτέ) δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές», καταλήγει ο πρώην υπουργός.
Το παράδειγμα του κ. Κεδίκογλου όμως, δεν είναι το μόνο. Εκτός ψηφοδελτίου για παράδειγμα έμεινε ο Άγγελος Τόλκας, που επιθυμούσε να είναι πρώτος στη λίστα της Ημαθίας. Το άκουσαν αυτό τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και εξανέστησαν. Το αποτέλεσμα …γνωστό.
Όμως την ίδια στάση κράτησαν κατά τόπους ‘πράσινες’οργανώσεις και στις υποψηφιότητες της ΔΗΜΑΡ, με την οποία συμπορεύονται ως κόμμα. Προβλήματα,για παράδειγμα, παρουσιάστηκαν κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στη Δράμα, καθώς τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν, αξιώνοντας να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Χαρά Κεφαλίδου, που είχε πολύ καλές επιδόσεις στην προηγούμενη αναμέτρηση, αντί του υποψηφίου της ΔΗΜΑΡ. «Εκβιασμός» μάλιστα που φαίνεται ότι «έπιασε», δεδομένης της υποψηφιότητας της κ.Κεφαλίδου.
Όπως τη Δράμα, όμως, έτσι και την Πιερία, στην Χαριλάου Τρικούπη είχαν να τη‘δώσουν’ στη ΔΗΜΑΡ. Και εκεί, οι αντιδράσεις στην πρόταση να τεθεί επικεφαλής ο Γιάννης Αμοιρίδης ήταν μεγάλες, με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής να αποστέλλουν επιστολή με την οποία αξίωναν να μην αλλάξει η σειρά από τις προηγούμενες εκλογές, απειλώντας με παραίτηση σε διαφορετική περίπτωση.
Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στη Βοιωτία με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καταλογίζουν στη ΔΗΜΑΡ πως τους προτείνει έναν υποψήφιο που πήρε 51 ψήφους τον Ιανουάριο κ.ο.κ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου